Dragi părinți,

Toamna este, fără îndoială, un adevărat festin pentru simțuri. Acest anotimp aduce cu sine o bogăție de fructe și legume sănătoase, în culori vibrante și arome fără cusur. De la aroma placintei cu dovleac, care ne aduce aminte de copilărie, sau mirosul fraged al gutuilor așezate pe pervaz, până la gustul inconfundabil al mustului proaspăt stors și bucuria de a deschide nuci coapte, această perioadă a anului ne răsfață cu arome alese.

Împărtășim cu voi ultimile vești – proiectele, gândurile și ideile din inima școlii – înainte de vacanța meritată după primul modul din acest an școlar.

Proiecte  săptămâna 23 octombrie – 26 octombrie

Luni, pe data de 23 octombrie, școala noastră a devenit gazda unui eveniment cu adevărat deosebit – un curs de prim ajutor care a adus împreună o comunitate de părinți dedicați și pasionați de siguranța și binele copiilor lor. Într-un cadru prietenos și plin de învățare, aproximativ 40 de participanți au fost martorii unui eveniment care a depășit așteptările tuturor.  Așteptăm cu nerăbdare să organizăm și alte activități și să continuăm să promovăm siguranța și responsabilitatea în comunitatea noastră.

https://www.facebook.com/liceulmincubucuresti/posts/pfbid02oLMga546E96iSu6vMbYrDVXDBRSnnDz2Tc4YjuLrUuXRARgbzdcRHNqsfYq8iCAcl

https://liceulmincu.ro/2023/10/24/cursul-de-prim-ajutor-superputere-pentru-copii-parinti-si-profesori/

Pe data de 25 octombrie 2023, Dna. Roxana-Elena Bohîlțea, medic specializat și Președintele Societății Române de Medicină Preventivă, Conferențiar Universitar Doctor Obstetrică și Ginecologie, Universitatea de Medicină și Farmacie, Carol Davila, București, a vorbit cu elevii noștri despre  Campania „Generația HPV Free” ce a fost lansată pentru a crește gradul de conștientizare a elevilor de gimnaziu și liceu cu privire la infecția cu HPV.

Societatea Română de Medicină Preventivă invită toți părinții și profesorii la un Webinar care are ca scop conștientizarea infecției cu HPV, in cadrul Proiectului GENERATIA HPV FREE ce poate fi urmărit pe pagina facebook a societății – https://www.facebook.com/profile.php?id=100089449205523

Mai multe informații despre campanie: https://www.medicalmanager.ro/societatea-romana-de-medicina-preventiva-srmp-a-lansat-proiectul-generatia-hpv-free/

Elevele noastre, Bârsan Nicole și Popa Tănase Maria Alexandra, dar și doamna director adjunct Ioana Rădulescu, au acordat interviu dnei Diana Dumitrașcu pentru emisiunea INFO EDU – TVR vorbind despre experiența vaccinului, importanța informării și prevenției. (min 33)

https://www.tvrplus.ro/emisiuni/info-edu-125-0

Știrea poate fi consultată și aici: http://stiri.tvr.ro/medicii-merg-in-coli-si-licee-sa-le-vorbeasca-tinerilor-despre-vaccinarea-anti-hpv-medic-pot-sa-afirm-cu-toata-convingerea-ca-nu-exista-motive-de-ingrijorare_941640.html#view

Ce crezi că au în comun un clubul de lectură și o pizza? Cine ar fi crezut că un club de lectură și o pizza merg atât de bine împreună? Ei bine, la clasa a V-a, alături de superdiriginta și totodată profesoara lor de Limba și literatura română, Daniela Iaciu, elevii au descoperit legătura dintre cele două. Nu, nu au comandat și nici nu au mâncat pizza, ci au „gătit” o pizza literară. Pornind de la lectura „Charlie și fabrica de ciocolată”, scrisă de Roald Dahl, fiecare felie de pizza a reprezentat o trăsătură a personajului principal, două idei principale, o învățătură desprinsă din lectură, dar și propria lor opinie cu privire la această carte.

https://www.instagram.com/p/CyvD-EvoVjq/?hl=en&img_index=1

https://liceulmincu.ro/2023/10/23/ce-crezi-ca-au-in-comun-un-clubul-de-lectura-si-o-pizza/

Joi, în ultima zi înainte de vacanță, ne-am bucurat cu toții de a II a ediție, Sărbătoarea Dovleacului, din cadrul minunatului Festival al toamnei. Festivalul a debutat cu o expoziție impresionantă de dovleci sculptați și pictați, creați de elevi acasă sau la orele de educație plastică. Elevii au concurat în trei probe, evidențiind inovația, flexibilitatea, creativitatea și spiritul de echipă. Dovleacul cu numărul 56 a fost desemnat cel câștigător, iar și alte premii au fost acordate pentru dovleci amuzanți, estetici și mari (10, 6, 14). Câștigătorii biletului la Teatru Excelsior sunt așteptați luni, 6 noiembrie.  Părinții alături de diriginții claselor s-au alăturat și ei competiției, iar apoi a urmat o defilare de costume. Festivalul s-a încheiat cu gustări specifice toamnei, marcând o zi minunată de socializare și unitate înainte de vacanță. Un eveniment care a subliniat cu succes misiune noastră de a aduce părinți, elevi și profesori aproape.

https://liceulmincu.ro/2023/10/26/festivalul-toamnei-despre-creativitate-si-comunitate/

Alăturați-vă profesorului nostru de geografie, Cocârlea Valentin, pentru a observa eclipsa de Lună în noaptea de 28 spre 29 octombrie. Acest fenomen rar pe cerul nopții începe la 21:02. Pasionații de fotografie pot trimite fotografiile pe WhatsApp la numărul 0767787487. Detalii găsiți pe site-ul nostru, liceulmincu.ro

Proiecte 6 – 10 noiembrie

Proiectul „Atelierele Biodiversității” organizat de Asociația INFORMAT continuă cu ultimul atelier – prezentări interactive „Poveștile Biodiversității”, ce este programat Vineri 10 noiembrie.

Trailerele Biodiversității – concurs de vlogging  și  BiodiversitARTE  – concurs de grafică, (care sunt în desfășurare în perioada 01.10 – 03.11.2023 ). Lucrările elevilor pot fi trimise la numărul de telefon  0726231744 sau 0767787487 până pe 2.11.2023.

Puteți citi mai multe despre prima activitate „Atelierele Biodiversității” – https://liceulmincu.ro/2023/10/02/elevii-liceului-teoretic-dr-mioara-mincu-participanti-la-atelierele-biodiversitatii-in-parcul-natural-vacaresti/

Activitate II „Atelierele Biodiversității” – https://liceulmincu.ro/2023/10/13/explorarea-biodiversitatii-in-parcul-circului-o-aventura-educationala-in-mijlocul-naturii/

Hai cu noi la #PlantFest, continuăm povestea campaniei „România plantează pentru mâine”, inițiată de OMV Petrom, cu un eveniment  de voluntariat cu totul inedit, unul dintre cele mai mari evenimente de plantare din ultimii ani, pe 18 noiembrie 2023! Dacă doriți să vă înscrieți la un adevărat festival, al implicării și faptelor bune în natură și pentru natură și să  vă bucurați de timpul petrecut ca o adevărată comunitate unită pentru un viitor mai verde și mai curat, cu cea mai bună muzică și cele mai energice încurajări pe fundal, cu invitați mișto și mâncare caldă, sâmbătă, 18 noiembrie 2023, în comuna Frăsinet, vă puteți înscrie aici https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdOgphzWeWsgLt520glFfZAlpu1Qptu9PF1QThLqSbrgb_bIw/viewform .

Pentru mai multe detalii o puteți contacta pe Ramona Coleașă – 0767787487

 

Romanian Business Leaders organizează, Miercuri, 1 Noiembrie – evenimentul „Capitalul românesc”. Dacă sunt elevi care și-ar dori să fie voluntari la eveniment,  vă rog să mă anunțați până la finalul zilei. (0726231744 Ioana Rădulescu)

https://www.rbls.ro/event/capitalul-romanesc/

 

Dorim să aducem în atenția dumneavoastră programul gratuit de educație digitală SuperCoders, implementat de Fundația Orange, dedicat copiilor cu vârste între 10-14 ani, pasionați de tehnologie.  Mai multe detalii despre programul SuperCoders, intrați pe https://orangedigitalcenter.ro/despre-noi/supercoders/ Până în 31.10.2023 se mai pot înscrie elevii la concursul FIFA (Concursul ROG High-School Challenge 2023, organizat de ISMB în parteneriat cu Asus Romania). Se adresează elevilor de liceu pasionați de jocul FIFA, se desfășoara fizic, pe site-ul www.rogchallenge.ro. (prof educație fizică – Roxana Rădulescu 0765245177)

Îi așteptăm pe elevii care au achitat suplimentarea uniformei (tricou)  să o ia de la secretariat, luni 6 noiembrie.

Așa cum v-am obișnuit vă transmitem agenda săptămânală, un mecanism de comunicare clară, sistematică și consecventă al evenimentelor și aspectelor esențiale înregistrate în liceul nostru. Vă reamintim că aceasta poate fi accesată pe site-ul liceului la rubrică NEWSLETTER cu parola mincu2024. Veți găsi acolo arhiva cu toate informațiile trimise până acum.

Vă invităm cu căldură să ne călcați pragul virtual și să explorați site-ul. Site-ul nostru este o fereastră unde veți găsi informații actualizate despre activitățile noastre, realizările elevilor noștri și evenimentele speciale care au loc în școală. Cu fiecare vizită și fiecare interacțiune, voi faceți parte din povestea noastră, ajutându-ne să creștem și să evoluăm, știind că suntem înconjurați de o comunitate care ne susține. Conectați-vă cu noi și în online pe conturile de Facebook, Instagram sau Linkedin. Orice apreciere, comentariu sau distribuire este de un real ajutor pentru a ajunge la cât mai multă lume.

La mulți ani! Sfântul Dumitru să aducă belșug în toate, sănătate de fier și zâmbete fără număr. Să fiți ocrotiți de sfântul al cărui nume îl purtați!

Vă dorim o săptămână de vacanță relaxantă și să ne revedem pe 6 noiembrie cu „baterii încărcate”!

 

Echipa managerială a Liceului Teoretic Dr Mioara Mincu