Elevii claselor a IX-a au avut oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile medicale prin exersarea tehnicilor de puncție venoasă și montarea unui cateter venos. Sub îndrumarea dedicată a doamnei Cristina Costache, profesor de Educație pentru Sănătate, acești tineri entuziaști au explorat noile orizonturi ale practicii medicale utilizând manechine medicale de simulare avansate. 

Noile metode de educație și practică medicală bazate pe simulare au devenit fundamentale în formarea viitorilor profesioniști în domeniul sănătății. Elevii nu doar că învață noțiunile teoretice, dar au prilejul să le aplice într-un mediu sigur și controlat. 

Prin participarea activă la astfel de exerciții, elevii nu doar că își îmbunătățesc aptitudinile practice, dar și dezvoltă abilități precum luarea deciziilor rapide, gestionarea stresului și colaborarea eficientă în cadrul unei echipe. Aceste competențe devin fundația unei cariere de succes în domeniul sănătății, pregătind elevii pentru luarea deciziilor cu privire la propriul traseu profesional. 

Suntem bucuroși că putem integra teoria cu practica chiar în liceul nostru și putem oferi elevilor o perspectivă realistă asupra vieții profesionale în domeniul medical. 

Dacă și tu vrei să faci parte dintr-o comunitate educațională care pune în lumină educația pentru știință și educația pentru sănătate, programează o vizită chiar acum!