Stimați părinți,

 

După eforturi comune și bucurii împărtășite, iată-ne ajunși în pragul mult-așteptatelor și totodată magicelor Sărbători de Crăciun și Noului An. Suntem în momentul în care facem bilanțul și, în același timp, gândim proiecte de viitor, când suntem încrezători că ne-am îndeplinit misiunea de dascăli – părinți și țesem modalități de a ne urma cât mai bine și frumos drumul în vastul domeniu al educației școlare.

Uitându-ne la evenimentele organizate de noi, sperăm că activitățile noastre „altfel”, ca și întâlnirea cu Moșul să vă încălzească sufletul cu bucurie și mândrie pentru acești copii minunați! Nouă, sigur, ne aduce bucurie nețărmurită, șansa de a lucra alături de ei, dar și recunoștință pentru că ați făcut posibil să realizăm evenimentele propuse din cele două module.

Proiecte  săptămâna 11 – 15 DECEMBRIE

START vot concursului BRADUL INEDIT – ????ce va fi premiat în funcție de numărul de like-uri pe facebook-ul liceului și va putea fi licitat în data de 20 decembrie la Târgul de Crăciun. Deschideți fiecare poză și votați bradul care vă place și reușește să vă transmită magia sărbătorilor!

Puteți vota și dvs aici:

https://www.facebook.com/liceulmincubucuresti/posts/pfbid02wgx13tUMTWv2A34Kypwvorkp1U4UqzwsZL1dfYoFK2YZiJBxoMnjyWRdXnZVWWx8l

MULT SUCCES!

În continuarea proiectului  GRAs în liceul nostru elevii au participat la un atelier de pregătit gustări sănătoase, marți 12 decembrie. https://liceulmincu.ro/2023/12/11/atelier-de-deserturi-sanatoase-si-gustoase-proiectul-gras/

Așa cum știți săptămână trecută a fost dedicată  simulărilor pentru examenul de Bacalaureat și evaluărilor sumative la toate clasele, acordând o atenție deosebită notării ritmice pentru fiecare materie. Rezultatele evaluărilor vor fi comunicate de către diriginți sau profesori în platforma noteincatalog.ro iar rezultatele simulărilor și măsurile de îmbunătățire vor fi dezbătute în ședința din 19 decembrie la clasele a XII a.

https://liceulmincu.ro/2023/12/08/suntem-pregatiti-pentru-simularile-de-bacalaureat/

Ne mândrim și îi felicităm pe elevii care au obținut rezultate deosebite la sesiunea ECDL, din 9 decembrie 2023, pregătiți de dna prof Bușe Corina. Elevii sunt: Bodor Natalya – proba Excel, Gorovei Theodora – proba Excel, Ilie Ștefania – proba Excel, Răgăzan Mihnea – probele Word și Windows, Achim Daniela  -probele Excel și Windows.

https://liceulmincu.ro/2023/12/14/rezultate-remarcabile-ecdl-2023/

Bucuria de a fi voluntar: activitățile de voluntariat au fost recompensate cu bilete la teatru. La liceul nostru, voluntariatul este o modalitate de a face bine în comunitate, dar și o oportunitate de a fi recompensat cu experiențe culturale unice.

https://liceulmincu.ro/2023/12/13/bucuria-de-a-fi-voluntar-activitatile-de-voluntariat-au-fost-recompensate-cu-bilete-la-teatru/

Sâmbătă, 9 decembrie, a avut loc absolvirea Academiei de Leadership și Management Școlar, Cohorta 2022-2023.  Felicitări, dnei director prof Grecu Anca Celina și dnei director Șova Aurelia pentru participare la sesiuni, absolvirea modulelor și le urăm Bun – Venit în comunitatea Alumni, promoția 2023. Succes!

https://www.facebook.com/liceulmincubucuresti/posts/pfbid02PKr5i91NACz5mPD9Huo6mju57Vw8DfjchsehsNQ516G8Xut2Y9B2SwvsqMfWguSul

În cadrul Galei Carierei a fost acordat premiul special „LIDER ANCORĂ” doamnei prof. Anca Celina Grecu, director la Liceul Teoretic Dr. Mioara Mincu, pentru devotamentul, viziunea inovatoare și echilibrul remarcabil pe care le cultivă constant în educația elevilor. Felicitări pentru contribuția excepțională la modelarea viitorului educației!

://www.facebook.com/liceulmincubucuresti/posts/pfbid0hJhG9QELkVyZqPjUAR3ospLku2qTnrJ1ZxsaKr5TiqUp9VBu7YePTkMgcNHLaHNGl

Joi, 14 decembrie, elevii liceului au participat la o prezentare focalizată pe fenomenele de bullying, mobbing și cyberbullying. Evenimentul a fost condus de domnul avocat Mihai Acsinte. Activitatea a avut drept scop educarea elevilor noștri cu privire la implicațiile acestor comportamente și promovarea unui mediu sigur și respectuos.

https://liceulmincu.ro/2023/12/15/despre-bullying-cyberbulying-si-moobing/

Elevii claselor a IX a au avut  prilejul să exerseze  pe manechine medicale, tehnica  puncției venoasă si montarea unui cateter venos,  sub îndrumarea dnei. prof.  Cristina Costache, prof. Educație pentru sănătate.

https://liceulmincu.ro/2023/12/15/pregatim-elevii-pentru-cariere-medicale-viitoare-de-la-teorie-la-practica/

Proiecte  săptămâna 18– 22 DECEMBRIE

În fiecare sămânță pe care o punem în pământ, în fiecare rădăcină care își găsește drumul, în fiecare frunză ce îmbrățișează soarele, noi sădim nu doar copaci, ci speranța și sănătatea mediului nostru. Fiecare arbore este un garant al aerului pe care îl respirăm, un gardian al solului care ne hrănește și al echilibrului care ne menține viețile. A planta un copac este nu doar un gest de grijă, ci o promisiune că natura va răspunde la chemarea noastră și va îmbrățișa din nou inima Pământului într-un dans infinit al regenerării și al sănătății durabile. Așadar în cadrul Proiectului Adoptă un copac – România plantează pentru mâine, OMV Petrom, noi plantăm copacii primiți marți 19 decembrie la Conțești, județul Dâmbovița și joi dimineața în București.

Mulțumim COMITETULUI de organizare al Târgului de Crăciun (mulțumiri speciale dnelor care ni s-au alăturat la întâlnirea online – dna Claudia-Carmen BODOR, dna Nicoleta SURDU, dna Cristina NICOLESCU), și vă invităm cu drag și emoții la cea a doua ediție a Târgului de Crăciun cu vânzare, miercuri  20 decembrie, începând cu ora 9.00. Fiecare clasă va avea un stand propriu și va expune obiecte și preparate de Crăciun, confecționate de ei. În ședința Consiliului Elevilor, de luni, aceștia au propus ca banii colectați să fie folosiți pentru achiziționarea de fotolii – puf în fiecare clasă.

Unul din momentele în care solidaritatea și unitatea devin cuvinte vii, iar atmosfera devine îmbibată de magia darului necondiționat, reflectând adevăratul sens al Crăciunului: dragostea și grija pentru cei din jur, este cel al organizării și desfășurării Secret Santa la nivelul fiecărei clase de elevi. Elevii noștri se organizează alături de profesorii diriginți și au fixat deja regulile, locul și data evenimentului.

Did the Grinch actually stole Christmas? Debate Liceul Dr. Mioara Mincu How the Grinch Stole Christmas. Elevii noștri sunt așteptați, cu mic cu mare, pentru data de 19.12.2023, să se organizeze în două grupe și să prezinte filmul mai sus menționat, personajele, desfășurarea acțiunii, firul narativ, întâmplările din film. Detaliile le primesc elevii de la profesor engleză, Tamaș Mara.

Joi, 21 decembrie, ne pregătim cu toții să călătorim cu trenul spre Târgul de Crăciun din Craiova (8.00 -22.00), considerat al doilea cel mai frumos din Europa, după cel din Budapesta. Inspirat de povestea Crăiasa Zăpezii, evenimentul va fi dominat de culorile alb și turcoaz. O varietate bogată de produse tradiționale și delicatese vor fi oferite de cei peste 70 de comercianți locali și naționali. În Craiova, vom putea admira cea mai înaltă roată panoramică din România, importată din Olanda, precum și alte atracții precum bradul uriaș, patinoarul și caruselul. Nu vor lipsi personajele de poveste, atelierele creative și concertele. Dacă doriți participarea vă rugăm să completați acordul de participare atașat pentru a ne bucura împreună de această călătorie și a crea împreună amintiri de neuitat ce vor rămâne în inimile noastre mult timp după ce luminițele Crăciunului se vor stinge.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf0jq1GsB3xLPFaf9XlR-ZX5tlVtS0GPDDOSsjTdDeLQPailQ/viewform

Alte detalii administrative

În luna ianuarie, liceul nostru va găzdui un eveniment special – Alege cu încredere – Târgul Altfel al Universităților din luna ianuarie! Elevii de claselor a XII-a și a XI-a vor avea oportunitatea de a explora diversele oferte educaționale oferite de diferite facultăți. Reprezentanți ai universităților vor fi prezenți în liceu pentru a oferi informații detaliate despre programele academice și specializările disponibile. Acest eveniment personalizat le va permite elevilor să adreseze întrebări direct reprezentanților facultăților, ajutându-i să facă alegeri informate privind viitorul academic. Vă vom ține la curent cu graficul evenimentelor.

Pe lângă activitățile non-formale din calendarul activităților extrașcolare și extracurriculare, cu care v-am obișnuit și pe care le pregătim în fiecare săptămână cu entuziasm curricular, vă anunțăm totodată că urmează în lunile ianuarie/februarie perioada de pregătire și desfășurare a olimpiadelor școlare la nivelul unității. Vă vom ține la curent cu graficul evenimentelor.

Până atunci, vineri, 22 decembrie este ultima zi de școală din acest an și vă așteaptă vacanță de iarnă plină de căldură, bucurie și amintiri frumoase – Întâlniți-vă cu zăpada, petreceți timp cu familia și prietenii, și încărcați-vă bateriile pentru un nou început în 2024. Să vă bucurați de magia sărbătorilor, să vă oferiți timp pentru pasiunile voastre și să reveniți în forță pe 8 ianuarie 2024 pregătiți pentru noi descoperiri și realizări academice. Să aveți o vacanță de iarnă plină de zâmbete, sănătate și emoții frumoase!

Suntem în căutare de sponsori – donații pentru proiectul Transformă 20% într-un proiect pentru educație STEM

https://liceulmincu.ro/implica-te/

Știți deja că ne dedicăm și susținem educația pentru știință și pentru sănătate a tinerelor generații! Dacă ești angajat, sau ai venituri din chirii, activități independente, drepturi de autor etc. poți redirecționa până la 3.5% din impozitul pe venit cu ajutorul formularului 230. Completează formularul și trimite-l scanat pe adresa contact@liceulmincu.ro  și îl depunem noi pentru tine!

Dacă ai o firmă, sponsorizează-ne cu 20% din impozitul pe profit datorat statului de către companie. Pentru a putea dona trebuie să completați un contract de sponsorizare, în două exemplare și să îl trimiteți la adresa de corespondență: str. Viitorului nr. 161-163.

Dacă doriți să ne susțineți în promovarea activităților noastre, ne-ar ajuta o distribuire a ultimului nostru articol despre 10 motive să alegi Liceul Teoretic Dr. Mioara Mincu.

,,La vârsta dragostei absolute, noi ȘTIM că vom izbândi

Cu educație și dragoste, lumea o vom cuceri!”

Avem aici imnul școlii noastre însoțit de mulțumirile noastre tuturor! https://www.youtube.com/watch?v=xTp3U7TT_Bg

Recomandările de filme și cărți pentru vacanță:

 

IMPORTANT! ÎNCEPÂND CU DATA DE 20 DECEMBRIE VOR FI EMISE FACTURILE PENTRU RATA 6 CARE TREBUIE ACHITATĂ PÂNĂ LA DATA DE 10 IANUARIE 2024. Dacă între timp ați achitat, vă rugăm, să ignorați acest paragraf. Plata taxelor curente și a taxelor restante (după caz) până la data de 10 ale lunii, în următorul cont RO30 UGBI 0000 0720 2840 1 RON, deschis la Garanti Bank. Dacă ați achitat deja sumele aferente, vă mulțumim și vă rugăm respectuos să ignorați acest punct al Agendei noastre.

Atașat găsiți meniul zilelor 18 – 19 decembrie.

Gata! Începând de vineri, 22 DECEMBRIE, VACANȚA DE IARNĂ se  instalează, iar copiii se vor bucura de ea până în data de 5 ianuarie. Din data de 8 ianuarie 2024, Liceul Teoretic Dr. Mioara Mincu își reia activitatea, când reîncepem activitățile didactice.

Este timpul să lăsăm deoparte laptopurile, notebook-urile și pixurile, să petrecem timp cu familia și prietenii noștri, să ne relaxăm și să sărbătorim, să oferim și să primim cadouri și să ne bucurăm de mâncăruri tradiționale delicioase. Poate că dacă ne dorim cu toții suficient, vom primi și niște zăpadă pentru a construi un om de zăpadă. Îmbrățișați orice tradiții de familie ați avea în această perioadă a anului și asigurați-vă că vă distrați!

 

Până atunci, vă dorim ca toate cele rele să se spele, iar cele  bune să se-adune,

să fiți tari ca piatra și iuți ca săgeata,

să fiți bogați la suflet ca merii în floare în mijlocul verii!

CRĂCIUN FERICIT! LA MULȚI ANI!

[pdf_embed url=”https://liceulmincu.ro/wp-content/uploads/2023/12/ACORD-EXCURSIE-CRAIOVA.pdf”][pdf_embed url=”https://liceulmincu.ro/wp-content/uploads/2023/12/MENIU-MINCU-SAPTAMANA-18-19-DECEMBRIE.pdf”]

Echipa managerială a Liceului Teoretic Dr. Mioara Mincu