Ziua de 24 ianuarie este una deosebit de semnificativă pentru România, marcând Ziua Unirii Principatelor Române. În această zi, în anul 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales ca domn al Moldovei, iar apoi, la 5 februarie 1859, a fost ales și domn al Țării Românești. Această dublă alegere a pregătit terenul pentru unirea celor două principate, fapt ce a avut loc oficial pe 24 ianuarie 1859, sub domnia lui Cuza. 

Un moment crucial în istoria României, Ziua Unirii Principatelor Române reprezintă un pas important în procesul de formare a statului național român modern. Această zi este sărbătorită cu ceremonii oficiale, depuneri de coroane la monumente istorice și evenimente cultural-educative în toată țara. 

În esență, Ziua de 24 ianuarie reprezintă o ocazie de a celebra unitatea și identitatea națională, aducând în prim-plan valorile care au stat la baza formării României moderne. Este un prilej de a rememora sacrificiile făcute în trecut pentru a construi o țară unită și de a transmite aceste învățăminte generațiilor viitoare. 

La Liceul Teoretic Dr. Mioara Mincu elevii vor avea parte de o lecție istorică ,,Hai să dăm mână cu mână” coordonată de către dl. profesor de istorie, Dragoș Marinescu. Această sărbătoare a identității noastre naționale este nu doar un moment de bucurie, ci și o lecție vie de tradiții și unitate națională. Ne reamintim cu toții că suntem parte a unei istorii bogate și a unei moșteniri culturale care ne definește.   

 Citește mai multe despre istoria acestei zile: https://liceulmincu.ro/2021/01/22/24-ianuarie-ziua-unirii-principatelor-romane/