Astăzi, echipa Technovation Girls ne-a vizitat și a discutat împreună cu elevele noastre despre o oportunitate nouă în domeniul tehnologiei, despre un program internațional gratuit, anual. Sute de eleve din întreaga lume se înscriu, descoperă cu câtă ușurință pot să dezvolte aplicații, dobândesc noi cunoștințe și leagă noi prietenii. Programul este compus din experiențe de învățare unice.  

Technovation Girls oferă elevelor cu vârste între 8 și 18 ani abilitățile de care au nevoie pentru a deveni antreprenoare și lideri în domeniul tehnologiei. Cu sprijinul mentorilor voluntari, profesorilor și părinților și folosind materialele gratuite puse la dispoziție, fetele învață să dezvolte aplicații pentru mobil care abordează problemele din lumea reală și un business plan complet. Participantele dezvoltă o aplicație de mobil cu care participă la competiția internațională Technovation Girls. 

„Suntem extrem de încântați să aducem în liceul nostru oportunitatea de colaborare cu AdFaber și posibilitatea participării elevelor la programul Technovation Girls.  

Prin Technovation Girls, elevele noastre pot să își însușească nu doar cunoștințe tehnice, ci și să-și dezvolte abilitățile de planificare a afacerii și de colaborare în echipă. Aceste skill-uri sunt utile nu doar în prezent, ci vor rămâne relevante pentru tot restul vieții, oferindu-le un avantaj semnificativ într-o societate în continuă schimbare.  

Consider că este necesar să recunoaștem și să promovăm și contribuțiile femeilor lideri în IT, iar programele de acest gen oferă oportunități pentru eleve de a descoperi și de a se inspira din exemplele femeilor de succes, contracarând astfel barierele culturale și stereotipurile legate de rolurile de gen în acest domeniu.” Director adjunct, prof dr Rădulescu Ioana 

La liceul nostru, credem cu tărie în puterea fetelor de a sparge bariera stereotipurilor și de a deveni tot mai bune în domenii reale, domenii științifice. Astfel, încurajăm tot timpul implicarea lor în proiecte și programe educaționale care îi conduc pe elevii noștri cu un pas înainte spre excelență. 

Fie că îți dorești să participi în calitate de elevă, mentor, părinte sau ești un profesor care dorește să aducă Technovation Girls în școală, echipa Adfaber îți stă alături și îți oferă toate informațiile de care ai nevoie pentru a te bucura de experiența Technovation! – https://my.technovationchallenge.org/signup#/  

Dacă încă ești nesigură cu privire la implicarea în comunitatea fetelor care doresc să aducă schimbări în lume prin tehnologie, îți recomandăm să urmărești clipul următor, în care Maria prezintă argumentele sale entuziaste pentru participare. 

Mai multe informații despre program https://adfaber.org/technovation/ 

https://www.instagram.com/adfaber/?hl=en