Stimați părinți,

Cu zâmbetul la purtător trăim la intensitate maximă fiecare clipă iar pe 8 februarie, când vom sărbători  Ziua Râsului și a Stării de Bine îi vom molipsi pe cei din jurul nostru cu entuziasmul și voia bună.

 

„Unii oameni sunt prea obosiţi ca să vă dăruiască un ZÂMBET. Dăruiţi-le voi unul, pentru că nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet decât acela care nu-l mai poate dărui.”

 

(Dr. Mioara Mincu, pedagog, medic primar și doctor roman, 1933 – 2008)

Proiecte  săptămâna 29 IANUARIE – 2 FEBRUARIE 

Am deschis seria de olimpiade organizate la nivelul unității cu – Olimpiada la LIMBA ENGLEZĂ,   1 februarie și Olimpiada la GEOGRAFIE, 2 februarie! Vă invităm să citiți părerile elevilor despre organizarea Olimpiadei în următorul material.

https://liceulmincu.ro/2024/02/01/olimpiada-de-limba-engleza/

Pe 30 ianuarie, în mai multe ţări ale lumii, este sărbătorită Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli, cu scopul de a promova ideea de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect. Ne-am focusat pe ceea ce observăm, simțim, avem nevoie și dorim să trăim cu ajutorul comunicării nonviolente.

https://liceulmincu.ro/2024/01/30/ziua-internationala-a-nonviolentei-in-scoli-promovarea-educatiei-si-respectului/

International day of puzzle – ediția a 2 a – ne-a invitat să abordăm o gândire strategică în timpul zilei de 31 ianuarie antrenând capacitatea de a vedea sarcina din unghiuri diferite, de a lua decizii dificile, de a acorda atenție simultan: formei elementului, imaginii, succesiunii de asamblare, rezultatul muncii.

https://liceulmincu.ro/2024/01/31/abordarea-strategica-prin-puzzle-liceul-nostru-sarbatoreste-a-doua-editie-a-international-day-of-puzzle/

Îndemnul la lectură de Ziua Cititului Împreună prin campania World Read Aloud Day (WRAD) inițiată de LitWorld, ne-a stârnit să descoperim frumusețea și beneficiile lecturii cititului împreună. Încă așteptăm să ne trimiteți o fotografie împreună cu copilul dvs când citiți un fragment dintr-o carte, pe whatsapp la numărul 0767787487 sau să o încărcați direct aici

https://drive.google.com/drive/folders/1g1JCCy7dGSkbnI13-A1HeD2eTH1-w2h8

Ne mândrim cu elevii noștri înscriși de către dna prof Faur Alina și calificați la etapa FINALĂ din luna MAI la concursul ROG HIGH SCHOOL CHALLENGE.  Felicitări, Hossu Longin Teodor, Garici Misai Nicholas Andre, Miron Matei ! Vă ținem pumnii în continuare!

https://liceulmincu.ro/2024/01/29/succes-elevilor-nostri-care-participa-la-concursul-fifa-ea-sports-fc-24/

Am aflat despre postura corectă și creștere armonioasă a copilului în cadrul evenimentului dedicat părinților alături de dna Kinetoterapeut Linu Mădălina (Elpsi Land) un webinar

https://liceulmincu.ro/2024/01/30/16133/

Liceul nostru a fost selectat în programul ”Grow a school” oferit de Asociația Ascendis. Ca rezultat al implementării modulului de digitalizare, profesorii și elevii implicați în acest proiect vor beneficia de acces gratuit la sesiunile de formare din modulele: Soft-skills pentru profesori, Orientare în carieră pentru elevi și Incubatoare de inovație în școală. Un program de microînvățare online prin intermediul platformei Code of Talent ce include dezvoltarea de conținut educațional în această platformă și derularea a cel puțin două programe cu proprii elevi, fiecare program de microînvățare având 10-15 misiuni/pastile de învățare și desfășurându-se online pe o durată de 4-6 săptămâni. Suntem extrem de încântați să facem parte din această inițiativă și anticipăm cu nerăbdare rezultatele pozitive pe care această colaborare le va aduce școlii noastre.

https://liceulmincu.ro/2024/01/31/liceul-nostru-debuteaza-in-programul-grow-a-school-al-ascendis/            

Proiecte  săptămâna 5  – 9 FEBRUARIE

 Continuăm cu olimpiade organizate la nivelul unității cu – Olimpiada la MATEMATICĂ, luni 5 februarie, Olimpiada la BIOLOGIE, 7 februarie și Olimpiada la  LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, 9 februarie!

Succes!

Fetele din liceu sunt invitate să participe la programul internațional Technovation Girls, ce va fi prezentat luni 5 februarie, și care promovează dezvoltarea abilităților de antreprenoriat și programare prin crearea unei aplicații mobile pentru rezolvarea unei probleme comunitare. Proiectul, susținut de Ministerul Educației, oferă oportunitatea gratuită de învățare și participanții primesc diplome recunoscute la nivel internațional. Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul adfaber.org/technovation/ și vor afla luni.

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului, marcată în fiecare an la 4 februarie, ne invită la conștientizare și la acțiune pentru o lume mai puțin împovărată de cancer. Ne vom manifesta solidaritatea și empatia purtând culoarea lavandei în data de 6 februarie 2024.

Cu ocazia Zilei Internaționale a fetelor și femeilor din domeniul Științei, Comisia Națională a României pentru UNESCO, L Oreal România, Ambasada Franței în România și Institutul Francez în România organizează joi, 8 februarie, 14,00 – 17,00 conferința ,,For woman in ScienceConference Get inspired by leaders in sciences.,, Grupul de eleve dornice să participe va fi coordonat de prof Iulia Leuciuc.

Programul Alegeri Sănătoase, susținut de Asociația Salvați Copiii, va demara în luna februarie și vă invităm să vă exprimați acordul aici:

https://drive.google.com/drive/folders/1nNzK5vokZGM3bxckAS8f_0qK1NvrjsRc?usp=sharing

În cazul în care nu ne veți trimite acordul semnat, vom considera că nu doriți ca fiul/fiica dvs să participe la acest program si copilul va desfășura ora de dirigenție/educație pentru sănătate din orarul școlar. De asemenea, vă atașăm o scurtă prezentare a programului și acordul.

Suntem conștienți de importanța colaborării strânse dintre părinți și școală în procesul educativ al copiilor noștri. Ședințele cu părinții din cadrul Modulului 3 la care vă încurajăm să participați activ, se vor organiza online.

Vă invităm cordial să vă alăturați în audiențe cu directorii unității școlare pentru a discuta despre progresele și nevoile copiilor dumneavoastră. Înțelegem cât de esențială este legătura strânsă dintre școală și familie în asigurarea unei educații de calitate. În cadrul acestor întâlniri, avem ocazia să colaborăm pentru a sprijini dezvoltarea optimă a elevilor noștri. Așteptăm cu nerăbdare să împărtășim informații și să ascultăm perspectivele dumneavoastră. Înscrierile pentru audiențe pot fi făcute prin intermediul link-ului următor

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1_DzvIUuyHri89ZslaxNNd8Tjh081DwcpDyhquEhW8Sg/edit#gid=0

Alte detalii administrative

            În ceea ce privește situația stării de alertă epidemiologică, privind gripa, nu sunt instituite niciun fel de restricții însă noi recomandăm să rămânem vigilenți față de regulile de sănătate și igienă atât de necesare. La nivelul unității s-au luat toate măsurile de igienizare a spațiilor și facem apel la implicarea și responsabilitatea Dvs., în sensul de a efectua primul triaj, acasă, așa cum ați mai procedat. Vă mulțumim pentru înțelegere și suport!

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/romania-a-declarat-stare-de-alerta-epidemiologica-din-cauza-gripei-rafila-nu-se-instituie-niciun-fel-de-restrictii-2671865

Revenim cu o rugăminte importantă de a respecta prevederile stabilite în regulamentul intern referitoare la accesul părinților în unitatea școlară. Cu scopul de a menține o atmosferă propice desfășurării procesului educațional și pentru a evita orice perturbare, accesul părinților în unitate este permis doar în urma unei programări prealabile. În situația în care un părinte dorește să-și însoțească copilul la plecarea, după terminarea orelor de curs, vă rugăm să anunțați portarul și să așteptați la poarta liceului până la sosirea copilului. Vă mulțumim și apreciem înțelegerea și cooperarea dumneavoastră!

Organizarea Săptămânii Școala Altfel reprezintă o inițiativă esențială în contextul educației, oferind un cadru diferit, inovator pentru elevi și cadrele didactice. Această săptămână dedicată activităților extracurriculare și experimentale aduce o abordare proactivă asupra învățării, oferind oportunități unice de explorare și dezvoltare a abilităților non-formale. În săptămâna 12-16 februarie se desfășoară programul Săptămânii Altfel, cu care vom reveni în agenda viitoare, urmând ca în perioada 19-23 februarie 2024, elevii să aibă o altă săptămână de vacanță, conform structurii decisă de Ministerul Educației. Activitățile propuse de Dvs sau de elevi se vor regăsi în săptămâna 12 februarie – 16 februarie, în intervalul orar 9.00 – 13.00. În această săptămână altfel, nu se servește masa și nu se desfășoară cluburile vocaționale. Programul Săptămânii Altfel, în intervalul orar 9.00 – 13.00 îl veți primi de la diriginții claselor.

Ne pregătim de evenimentul deschis publicului larg, Luni, 12 februarie, în intervalul 9.00 -13.00, când liceul nostru își deschide larg porțile atât pentru elevi cât și pentru părinți, bunici și cadre didactice care vor să ne cunoască, în cadrul evenimentului Ziua Porților Deschise. Oaspeții noștri vor avea ocazia să ia parte la atelierele interactive (Future Skills, Universul Cunoașterii, Cafeneaua Artelor, Anatomy Room, Escape Classroom), pregătite de elevii și cadrele didactice ale unității. În săptămâna aceasta (5 -9 februarie) elevii claselor a IX a – a XII a se vor organiza si vor opta pentru participarea la ateliere luând legătura cu profesorii responsabili de atelier – Daniela Măcinic, Cocârlea Valentin, Condruț Ariana, Costache Cristina, Nănescu Florina.

Suntem în căutare de sponsori – donații pentru proiectul Transformă 20% într-un proiect pentru educație STEM https://liceulmincu.ro/implica-te/

Știți deja că ne dedicăm și susținem educația pentru știință și pentru sănătate a tinerelor generații! Dacă ești angajat, sau ai venituri din chirii, activități independente, drepturi de autor etc. poți redirecționa până la 3.5% din impozitul pe venit cu ajutorul formularului 230. Completează formularul de pe site și trimite-l scanat pe adresa contact@liceulmincu.ro  și îl depunem noi pentru tine!

 

DE LUNI, 29 IANUARIE, AU FOST EMISE FACTURILE PENTRU RATA 6 CARE TREBUIE ACHITATĂ PÂNĂ LA DATA DE 10 FEBRUARIE 2024. Dacă între timp ați achitat, vă rugăm, să ignorați acest paragraf. Plata taxelor curente și a taxelor restante (după caz) până la data de 10 ale lunii, în următorul cont RO30 UGBI 0000 0720 2840 1 RON, deschis la Garanti Bank. Dacă ați achitat deja sumele aferente, vă mulțumim și vă rugăm respectuos să ignorați acest punct al Agendei noastre.

 

Atașat găsiți meniul zilelor 5 – 9 februarie.

 

Un week-end împodobit cu mii de zâmbete, vă dorim!

 

Echipa managerială a Liceului Teoretic Dr. Mioara Mincu

 

Meniu liceu 5-9 Februarie2024 SEDINTE CU PARINTII 3. Acord parinti_includere proiect si prelucrare date cu caracter personal_AS SEDINTE CU PARINTII_MOTIVATIONALA_clasa a XII a