Cu dedicare pentru sănătate, vrem să vă împărtășim despre modul în care am marcat Ziua Internațională împotriva Cancerului la liceul nostru. Ca liceu de științe ale naturii, suntem datori să aducem la cunoștință importanța sănătății și să contribuim la prevenirea și conștientizarea bolilor, mai ales în sensul în care în UE 40% dintre cazurile de cancer pot fi evitate și se estimează că există peste 12 milioane de supraviețuitori ai acestei maladii.   

În ciuda faptului că Ziua Internațională împotriva Cancerului este recunoscută la nivel global pe 4 februarie, am ales să sărbătorim această importantă zi pe data de 6 februarie. Ne-am unit eforturile pentru a aduce lumină asupra luptei împotriva cancerului, îmbrăcându-ne în culoarea lavandei, simbol al solidarității și speranței în combaterea acestei boli. 

Sub misiunea noastră #educatieipentrustiinta și #educatieipentrusanatate, susținem faptul că prevenția și conștientizarea sunt cheia în lupta împotriva acestei boli, iar educația reprezintă un instrument puternic în această bătălie. 

Încurajăm elevii, profesorii și părinții să participe activ la această campanie de conștientizare, să împărtășească informații relevante și să sprijine cercetările în domeniul oncologic. Fiecare gest contează, iar solidaritatea noastră poate face diferența în viețile celor afectați de cancer. 

Împreună împotriva Cancerului!

Date statistice privind cancerul: 

https://www.europarl.europa.eu/news/ro/headlines/society/20200131STO71517/lupta-impotriva-cancerului-in-ue-statistici-si-actiuni-infografice  

https://health.ec.europa.eu/system/files/2022-01/2021_chp_romania_romanian.pdf – Profil al României 

https://insp.gov.ro/centrul-national-de-evaluare-si-promovare-a-starii-de-sanatate-cnepss/starea-de-sanatate/boli-netransmisibile/cancer/ – Rapoarte ale Institutului de Sănătate