În cadrul Săptămânii Altfel, echipa de consilieri a liceului nostru a invitat pentru elevii școlii un  consilier renumit cu expertiză în domeniul programelor din domeniul consilierii vocaționale pentru adolescenți, Doamna Cristina Koleci. Astfel, elevii au experimentat perspectiva practică, cu o dinamică potrivită vârstei lor, interactivă, în care și-au descoperit domeniile de interes pentru o orientare a lor vocațională. Această abordare vine să consolideze experiența lor în procesul lor de orientare vocațională pe care ei îl experimentează în liceul nostru încă de la începutul acestui nivel de învățământ. 

Evenimentul a fost centrat în jurul discuțiilor despre starea lor actuală, perspectivele în carieră și a inclus un joc interactiv care i-a implicat pe toți în construirea unei mici baze a profilului lor de carieră. 

Doamna Koleci, cu experiența sa vastă în consilierea adolescenților, a adus o energie contagioasă în sala de clasă. Încă de la început, a reușit să stabilească o conexiune autentică cu elevii, creând un mediu deschis și prietenos pentru discuții. A încurajat elevii să împărtășească cum se simt în acest moment al vieții lor și să-și exprime gândurile și preocupările cu privire la viitorul lor profesional. 

Prin discuții interactive, doamna Koleci a împărtășit cu elevii perspective și sfaturi utile despre alegerile de carieră. A subliniat importanța explorării și descoperirii propriilor interese și aptitudini. Elevii au fost încurajați să fie curioși și să își extindă orizonturile în ceea ce privește posibilitățile de carieră. 

Elevii au fost încântați de experiența interactivă și de abordarea practică a doamnei Koleci. Evenimentul a deschis ochii elevilor către posibilități nelimitate și le-a oferit instrumente practice pentru a-și începe călătoria în explorarea viitorului lor profesional. Mai mult, pentru ei era totul familiar deja pentru că în cadrul liceului nostru, echipa de consilieri este alături de ei pe tot parcursul educațional, iar încă de la început iau contact cu testele vocaționale. 

Această întâlnire din Săptămâna Altfel a fost nu doar educativă, ci și inspirațională. Doamna Cristina Koleci a reușit să construiască o punte de încredere și înțelegere cu adolescenții, oferindu-le instrumente valoroase pentru a-și construi propriul drum în lumea carierei. Elevii au plecat cu perspective noi și motivație sporită pentru a explora viitorul lor profesional într-un mod conștient și informat. Ne bucurăm de această colaborare cu doamna consilier Koleci care completează armonios programul liceului de consiliere vocațională. 

 

https://www.facebook.com/cristinakoleciconsilier/