Stimați părinți,

Nu există cuvinte suficiente pentru a transmite întreaga profunzime a semnificației pe care o are MAMA în fiecare dintre noi. Ea reprezintă esența puterii și frumuseții în cele mai autentice forme. În fiecare an de 8 martie, reflectăm la sacrificiul neîntrerupt pe care îl face MAMA în fiecare clipă a vieții noastre. Ea este simbolul iubirii necondiționate și a dăruirii fără margini, manifestate prin toate gesturile și devotamentul său.

Astăzi, dorim să vă adresăm un sincer și călduros „La mulți ani, dragă mamă!” „La mulți ani, dragă femeie!” însoțit de toată admirația, recunoștința și dragostea noastră!

https://liceulmincu.ro/2024/03/08/8-martie-o-zi-de-celebrare-a-femeilor-model-din-viata-noastra/

https://fb.watch/qGsqL1UdLB/

Theodora GOROVEI (clasa a X a) s-a calificat cu echipa de robotică la Worcester Plytechnic Institute Open Championship din SUA! Felicitări, copil minunat! Alături de ea va fi și Iulia Lumpan (clasa a XII a). Bravo! Vă dorim mult succes și să vă bucurați de fiecare moment din această experiență incredibilă în SUA!

Sâmbătă, 9 martie, ținem pumnii elevelor Popa Tănase Alexandra (cls a IX a) și Gorovei Theodora (clasa a X a) calificate la Olimpiada de Limba Româna (profesor coordonator Iaciu Daniela), etapa Județeană ce se va desfășura la Colegiul Național ,,Spiru Haret,,.Succes, dragele noastre!

Proiecte  săptămânile  4 – 8 MARTIE

            Perioada Simulării Naționale a Bacalaureatului a trecut, iar diferența față de simularile organizate de noi, în fiecare modul, este că acestea din această săptămână au inclus subiecte alcătuite de Centrul Național de Evaluare și Examinare, iar corectarea se realizează digital de către alți profesori, nu de către cei care predau în mod obișnuit la clasă. Rezultatele nu sunt contestabile și nu sunt făcute publice individual, însă la nivel de unitate școlară vom primi borderourile de corectare a lucrărilor care vor fi discutate în echipa formată din profesor – părinte – elev – director – diriginte. Așteptăm cu aceeași emoție ca și dumneavoastră rezultatele, pentru a putea analiza progresul comparativ cu prima simulare din anul precedent, pe 15 martie. Până atunci, dorim să îi felicităm pe elevi pentru prezență; sunt campionii noștri și le transmitem încrederea și susținerea noastră indiferent de rezultatele obținute.

https://liceulmincu.ro/2024/03/03/urari-si-ganduri-bune-pentru-elevii-care-sustin-simularile-nationale-de-bacalaureat-2024/

Pe 2 martie, Code School Clubs, clubul de tehnologie pentru copii, a invitat elevii la un atelier de programare inedit PictoBlox în cadrul căruia elevii să învățe să dezvolte o felicitare digitală pentru mămici folosind programarea cu inteligența artificială. În cazul în care ați ratat participarea la atelier, echipa ADFABER ne-a pus la dispoziție înregistrarea atelierului și poate fi urmărită Atelier Felicitare Digitala de Ziua Mamei (youtube.com)

 

Sesiunea Națională de Parenting Apreciativ: Cum sprijinim copilul să depăşească stările traumatice, eveniment organizat în cadrul proiectului Consolidarea sistemului național al programelor de educație parentală pentru dezvoltarea timpurie a copilului în Play, Learning and Parenting Hubs și alte hub-uri educaționaledesfășurat cu sprijinul tehnic al UNICEF în România si Asociația HoltIS nu se poate desfășura, întrucât am avut o singură solicitare și trebuiau minim 10 solicitări.

 

În cadrul programului „Grow a School” al Ascendis, continuăm familiarizarea profesorilor pe platforma Code of Talent. În curând vom da startul acestei călătorii și cu elevii.

https://liceulmincu.ro/2024/02/14/continuarea-calatoriei-alaturi-de-ascendis-workshop-ii/

Proiecte  săptămâna 11 – 15 MARTIE 2024

            La vârsta de 16 ani, Albert Einstein și-a pus o întrebare care avea să-i domine gândirea pentru următorii 10 ani: „Cum ar arăta un fascicul de lumină dacă ai putea să alergi alături de el?” El a înțeles că, dacă lumina ar fi o undă, atunci fascicolul de lumină ar trebui să apară staționar, ca o undă înghețată. Totuși, Einstein știa că nu văzuse niciodată unde de lumină staționare, ceea ce a provocat un paradox în gândirea sa. În calendarul zilelor dedicate științei și în cel al zilelor internaționale, pe 14 martie, celebrăm nașterea fizicianului Albert Einstein, care a dezvoltat teoria relativității. În această zi, nu se știe ce întrebări relevante și ce provocări stârnim în mintea copiilor, așadar pregătim activități de echipă  matematică (prof. Șerban Alexandra, prof. Liberis Iulia, prof. Miroslavici Adriana, prof. Rădulescu Ioana, prof. Aurică Cătălin) – fizica (prof Aldea Daniela) – sport (prof Rădulescu Roxana) – lb română (prof Cocu Alina, Prof Iaciu Daniela). Aceste activități au ca scop provocarea elevilor de a-și clarifica conceptele de spațiu, timp, mișcare și relativitate, inspirându-se din curiozitatea și pasiunea pentru înțelegerea lumii pe care Albert Einstein a avut-o încă de la o vârstă fragedă.

Dacă ești elev de liceu, student, absolvent și vrei să urmezi un program de licență, masterat sau doctorat în România sau în străinătate, IUF este cel mai bun starting point pentru tine! IUF – International University Fair, cel mai mare eveniment educațional din Europa de Sud-Est, este locul în care reprezentanții și studenții celor mai căutate universități internaționale, profesioniști din peste 20 de domenii de activitate & influencers se întâlnesc anual cu peste 26.000 de elevi de liceu, studenți și părinți.

 

București – 16-17 martie, Sala Palatului Înscriere https://iuf.world/ro/inscriere/bucuresti/

 

Invităm elevii să se înscrie la programul Romanian High-School Students Internship Programme 2024 (HSSIP – RO), care se va desfășura în perioada 2-15 iunie 2024 dedicat elevilor români interesați să descopere mai multe despre fizica particulelor elementare și despre experimentele la energii înalte chiar la CERN. Programul/ stagiul este gratuit și se adresează elevilor de liceu, iar înscrierile sunt deschise până pe 9 martie. Detalii despre înscriere și procesul de selecție pot fi găsite accesând următorul link: Internship de fizică nucleară la CERN pentru liceenii pasionați de științe. Înscrieri până pe 9 martie, anunțate de Facultatea de Fizică a UB – Edupedu.ro

În fiecare zi de sâmbătă, până la data de 17 iulie 2024, profesorii Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București pregatesc elevii pentru examenul de admitere. Procesul de rezervare este disponibil în fiecare zi de luni, începând cu ora 𝟏𝟐:𝟎𝟎, prin crearea unui cont pe platforma https://events.upb.ro/.

 

În perioada 14-16 martie 2024, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București (UNSTPB) vă invită să participați la EnergyFEST Ediția a II-a. EnergyFEST este cel mai mare eveniment dedicat viitorului industriei energetice din România, unde cei mai importanți jucători de pe piața energiei (companii, autorități de reglementare, instituții publice, cercetători și reprezentanți ai mediului academic) aduc o serie de activități și concursuri cu premii dedicate în special elevilor și studenților. Detalii și program pe energyfest.upb.ro.

 

Ce putem face în acest weekend însorit în București? Filme, concerte și expoziții de artă,  lista evenimentelor din perioada 8-10 martie o puteți găsi aici

https://b365.ro/ce-putem-face-in-acest-weekend-insorit-in-bucuresti-filme-concerte-si-expozitii-de-arta-pe-lista-evenimentelor-din-perioada-8-10-martie-525417/?fbclid=IwAR2ZW7bFWB0ZmOLdoJbik-5dFeEOdHMPV1DbS9wMncL7c3C6NzzcsXlIkbI

 

Alte detalii administrative

Conform calendarului trimis la începutul anului școlar, ședințele cu părinții pentru clasele a IX-a până la a XI-a se vor desfășura în perioada 9-11 aprilie. Pentru clasa a XII-a, ședința cu părinții va fi programată dupa afișarea rezultatelor la simularea examenului de bacalaureat. Ședința cu părinții elevilor din clasa a V-a va avea loc luni, 11 martie.

Suntem în căutare de sponsori – donații pentru proiectul Transformă 20% într-un proiect pentru educație STEM https://liceulmincu.ro/implica-te/

Știți deja că ne dedicăm și susținem educația pentru știință și pentru sănătate a tinerelor generații! Dacă ești angajat, sau ai venituri din chirii, activități independente, drepturi de autor etc. poți redirecționa până la 3.5% din impozitul pe venit cu ajutorul formularului 230. Completează formularul de pe site și trimite-l scanat pe adresa contact@liceulmincu.ro  și îl depunem noi pentru tine!

AU FOST EMISE FACTURILE PENTRU RATA 8 CARE TREBUIE ACHITATĂ PÂNĂ LA DATA DE 10 MARTIE 2024. Dacă între timp ați achitat, vă rugăm, să ignorați acest paragraf. Plata taxelor curente și a taxelor restante (după caz) până la data de 10 ale lunii, în următorul cont RO30 UGBI 0000 0720 2840 1 RON, deschis la Garanti Bank. Dacă ați achitat deja sumele aferente, vă mulțumim și vă rugăm respectuos să ignorați acest punct al Agendei noastre.

Atașăm meniul săptămânii 11-14 martie.

 

Când primăvara zâmbește blând,

Mama mea iubită primește un gând

La mulți ani, inimă plină de lumină!

Pe aripi de primăvară senină,

8 Martie coboară lină,

Să-ți aducă sănătate, noroc și fericire fină!

 

Echipa managerială a Liceului Teoretic Dr. Mioara Mincu

[pdf_embed url=”https://liceulmincu.ro/wp-content/uploads/2024/03/10-martie-1.png”]