În cadrul Clubului de Wellbeing organizat săptămânal, elevii clasei aV-a au avut ocazia să exploreze și să exerseze diverse tehnici și strategii menite să îmbunătățească și să înțeleagă comunicarea non-verbală. Acest aspect esențial al comunicării este adesea subestimat, dar are un impact profund asupra interacțiunilor sociale și profesionale. 

Prin intermediul jocurilor de rol și a exercițiilor practice, elevii au fost ghidați în înțelegerea importanței contactului vizual, a expresiilor faciale, a posturii corporale, a gesturilor și mișcărilor, a tonului vocii și a ritmului vorbirii, precum și a conceptului de spațiu personal. 

Unul dintre aspectele-cheie abordate în cadrul sesiunilor a fost contactul vizual. Elevii au învățat că menținerea unui contact vizual adecvat este esențială pentru stabilirea și menținerea unei conexiuni autentice cu interlocutorul. De asemenea, au învățat să interpreteze semnificația diferitelor expresii faciale și să-și adapteze propria lor expresie în funcție de contextul comunicării. 

Postura corporală și gesturile au fost alte elemente pe care elevii le-au explorat în profunzime. Aceștia au înțeles că o postură deschisă și relaxată poate transmite încredere și confort, în timp ce gesturile excesive sau lipsa gesturilor pot influența negativ percepția celorlalți. 

De asemenea, elevii au învățat despre importanța tonului vocii și a ritmului vorbirii în comunicare. Aceștia au experimentat modul în care tonul și ritmul pot influența înțelegerea și interpretarea mesajului transmis. 

În plus, conceptul de spațiu personal a fost examinat cu atenție. Elevii au învățat să recunoască și să respecte limitele spațiului personal al celor din jur, în timp ce și-au dezvoltat conștientizarea asupra propriului spațiu personal. 

Prin participarea activă la activitățile propuse și prin intermediul discuțiilor deschise, elevii au dobândit nu doar cunoștințe teoretice, ci și abilități practice în domeniul comunicării non-verbale. Aceste abilități vor fi cu siguranță utile în interacțiunile lor viitoare, atât în mediul școlar, cât și în viața de zi cu zi și în viitoarea lor carieră.