Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din București a organizat cea de-a doua ediție a evenimentului „Premiile DR. MIOARA MINCU” pentru recunoașterea meritelor și evidențierea activității asistenților medicali și a instituțiilor care își desfășoară activitatea în domeniul sănătății.

În săptămâna în care sărbătorim Ziua Internațională a Asistentului Medical (12 mai), Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a premiat excelența în asistența medicală.

Premiile sunt acordate anual, în memoria doamnei Dr. Mioara Mincu, personalitate marcantă a lumii medicale din țara noastră, cea care a pus bazele învățământului particular postliceal sanitar în România, în anul 1990.

„A fost o onoare să primesc Premiul „Dr. Mioara Mincu”, acordat Liceului Teoretic „Dr.Mioara Mincu”, ca recunoaștere a dedicării, pasiunii și muncii depuse în educația pentru sănătate a elevilor, în cadrul unui eveniment la care au participat atât de mulți oameni dedicați și pasionați de promovarea sănătății și educației pentru tineri. Cred cu tărie că adevărata bogăție a unei societăți constă în sănătatea și binele fiecărui individ. Fiecare pas mic pe care îl facem împreună aduce o schimbare pozitivă în comunitatea noastră școlară și este un pas către un viitor mai sănătos și mai luminos pentru generațiile viitoare.” transmite Prof. Anca Celina Grecu, director LTDMM.

Este o datorie de onoare să ducem mai departe țelul doamnei Dr. Mioara Mincu de a pregăti asistentul medical la standarde europene, mai ales în contextul actual, când multe sisteme de sănătate se confruntă cu o criză acută generată de lipsa de personal specializat în domeniul îngrijirilor medicale.

La ediția din acest an, au participat asistenți medicali, cadre didactice din domeniul medical, reprezentanți ai instituțiilor spitalicești.

În cadrul evenimentului au fost acordate următoarele premii:

*CATEGORIA MANAGERUL ANULUI ÎN DOMENIUL MEDICAL

 • Dr. Cătălin Gabriel Apostolescu – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”

*CATEGORIA ASISTENȚI MEDICALI

 • Elena Nedelcu – Director de Îngrijiri – Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (Absolventă Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”)
 • Daniela Lazăr – Director de Îngrijiri – Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”
 • Cerasela Neagu – Director de Îngrijiri – Spitalul de Urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”
 • Ionuț Lungu – Director de Îngrijiri – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”
 • Gladis Diaconu – Director de Îngrijiri – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Skłodowska Curie” (Absolventă Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”)
 • Liliana Stanciu – Asistent șef Secția Pneumologie – MDR, Institutul Național de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”
 • Laura Manea – Asistent Șef – Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”
 • Mirela Iavorschi – Asistent Șef Ortopedie – Spitalul Clinic Colentina
 • Alexandru Dobreanu – Asistent Șef Chirurgie – Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”
 • Camelia Nicolae – Asistent medical BFKT – Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”
 • Cristina Cristian – Asistent Medical, Profesor Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”
 • Ionica Petcu – Asistent Medical BFKT – Clinica Kineto Consult (Absolventă Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”)
 • Mihai Lixandru – Asistent Medical Ambulanța M (Absolvent Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”)

*CATEGORIA EDUCATORI PENTRU SĂNĂTATE – Licee Partenere în Proiectul educativ „Învățați să ajutați!”

 • Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” – Director – Prof. Anca Grecu
 • Colegiul Tehnologic „Grigore Cerchez” – Director – Prof. Maria Vasiliu
 • Liceul Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia” – Director – Prof. Gabriela Macaveiu
 • Colegiul Economic Viilor – Director – Prof. Petre Nanu
 • Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” – Director – Prof. Carmen Ștefan
 • Liceul Tehnologic „Tiu Dumitrescu” – Mihăilești (județul Giurgiu) – Director – Prof. Dorina Bulai
 • Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” – Bolintin-Vale (județul Giurgiu) – Director – Prof. Iuliana Beldiman

*PREMIUL SPECIAL, ACORDAT PENTRU ACTIVITATEA DE MENTORAT ȘI PENTRU ÎNTREAGA CARIERĂ DIN DOMENIUL SĂNĂTĂȚII

 • Prof. Eugenia Olaru
 • Prof. Ruxandra Spătaru
 • Prof. Letiția Morariu
 • Emilia Oancea

Asistenții medicali sunt membri importanți ai echipei medicale multidisciplinare, sunt profesioniştii care răspund nevoilor pacienților, familiilor acestora și echipei medicale.

Scopul organizării acestui eveniment este de a sublinia rolul asistentului medical în societatea contemporană, de a promova și recunoaște meritele asistenților medicali în România, precum și a institutiilor care contribuie la promovarea profesiei de asistent medical și la dezvoltarea asistenței medicale în țara noastră.

Mulțumiri și felicitări tuturor celor participanți la evenimentul de anul acesta! Prezența și colaborarea cu dumneavoastră ne onorează.

***

Despre Dr. Mioara Mincu

Mioara Mincu, născută Slăniceanu (n. 10 februarie 1933, Conțești, județul Dâmbovița – d. 2 februarie 2008, București) a fost medic primar și doctor în Medicină Socială și Sănătate Publică, pedagog și publicist.

Dr. Mioara Mincu a fost Medic primar Medicină Socială și Sănătate Publică, Doctor în Științe Medicale, Expert al Organizației Mondiale a Sănătății. Președinte executiv al Confederației Naționale a Femeilor din România și Direcor General al Școlii Sanitare Postliceale „Carol Davila”.

A fost în fruntea mișcării feministe din România și în anul 1992 a pus bazele Confederației Naționale a Femeilor din România (CNFR), organizație a cărei Președinte executiv a fost până în 2008. Dr. Mioara Mincu a fost membră a Centrului Demografic al OMS, a birourilor UNICEF și UNESCO și membră a S.M.S.P.R.

***

Despre Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din București este prima instituție de învățământ preuniversitar sanitar particular din România, înființată în anul 1990. Ceea ce diferenţiază Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” de celelalte şcoli de profil este preocuparea de a le oferi elevilor o pregătire la nivel european, prin programe educaţionale complexe şi prin crearea numeroaselor parteneriate de practică, atât în unitățile medicale bucureştene, cât şi din alte ţări ale Uniunii Europene. De asemenea, orientarea profesională şi creşterea angajabilităţii absolvenţilor reprezintă un alt aspect important în activitatea școlii.

 

prof. Raluca Brad