Echipa de consilieri a liceului nostru a participat recent la cercul pedagogic al profesorilor consilieri școlari din județul Ilfov. Evenimentul a fost organizat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Ilfov (CJRAE Ilfov) și a avut ca temă centrală „Starea de bine a profesorilor și elevilor: resurse, impact și idei practice”. Coordonatoarea evenimentului a fost doamna Hera Andra Paula.

Întâlnirea a avut loc în ambianța plăcută și relaxantă a Parcului Dendrologic Brănești, oferind un cadru ideal pentru discuții și activități interactive. Printre participanți s-au numărat doamna Monica Geambașu, directorul CJRAE, doamna Rodica Cozma, inspector școlar din județul Ilfov și mulți alți specialiști din domeniu.

Un moment deosebit al evenimentului a fost atelierul facilitat de psihologul nostru Atena Stoica. Tema atelierului a fost „Relația cu mâncarea – conștientizarea obiceiurilor alimentare pentru sănătate și stare de bine”. În cadrul acestui atelier, participanții au avut ocazia să exploreze și să reflecteze asupra obiceiurilor lor alimentare și să învețe despre importanța unei relații sănătoase cu mâncarea pentru starea de bine generală.

Pe lângă prezentările și discuțiile tematice, evenimentul a fost o oportunitate excelentă de a împărtăși idei și strategii practice pentru îmbunătățirea stării de bine a profesorilor și elevilor. Experiențele și resursele discutate vor contribui, fără îndoială, la dezvoltarea unui mediu educațional mai sănătos și mai echilibrat în școlile noastre.

Participarea echipei noastre de consilieri la acest cerc pedagogic subliniază angajamentul nostru continuu de a sprijini bunăstarea comunității noastre școlare și de a implementa cele mai bune practici în consilierea educațională și vocațională.

În același timp, Valentina Lazăr, consilier școlar în cadrul Centrului nostru de Consiliere școlară și vocațională, a participat la activitatea metodică din cadrul CMBRAE, cu tema „Starea de bine” și „Burnout-ul profesional”. Pentru a încuraja bunăstarea participanților, simbolul nostru – mărul roșu – a fost prezent.

Suntem mândri de contribuția echipei noastre la eveniment și așteptăm cu nerăbdare să aplicăm cunoștințele și ideile dobândite pentru a îmbunătăți experiența educațională a elevilor și profesorilor noștri.