InIm Institute marchează Săptămâna Sănătății Emoționale, o perioadă dedicată promovării bunăstării emoționale printr-o serie de activități tematice. Această săptămână, care are loc la sfârșitul lunii mai, oferă o oportunitate de a reflecta asupra aspectelor importante ale sănătății mentale și emoționale. La liceul nostru, printre priorități se numără bunăstarea întregii comunități. Prin angajamentul nostru de a forma caractere sănătoase, ne alăturăm inițiativei InIm Institute și celebrăm fiecare zi a Săptămânii Sănătății Emoționale. 

27 Mai, Luni – Ziua Apartenenței 

Prima zi a Săptămânii Sănătății Emoționale este dedicată apartenenței. Apartenența este esențială pentru sănătatea noastră emoțională, deoarece ne oferă un sentiment de siguranță și de comunitate. InIm Institute încurajează oamenii să participe la activități de grup, să își reconecteze relațiile cu prietenii și familia și să își găsească locul în comunitatea lor. Este o zi perfectă pentru a organiza întâlniri de grup, discuții deschise și activități care promovează unitatea și coeziunea socială. 

28 Mai, Marți – Ziua Fără Judecată 

A doua zi este dedicată eliminării judecății și promovării acceptării. În această zi, participanții sunt încurajați să practice empatia și să evite criticile inutile, atât față de ei înșiși, cât și față de alții. InIm Institute sugerează tehnici de mindfulness și exerciții de autocunoaștere pentru a ajuta oamenii să devină mai conștienți de propriile prejudecăți și să învețe să accepte diversitatea și unicitatea fiecărei persoane. Este o zi pentru a reflecta asupra modului în care ne putem elibera de gândurile negative și de a cultiva o atitudine mai pozitivă și deschisă. 

29 Mai, Miercuri – Ziua Grijii și a Bunătății 

În mijlocul săptămânii, ziua de miercuri este rezervată grijii și bunătății. Aceasta este o zi dedicată gesturilor mici care pot avea un impact mare asupra celor din jur. Fie că este vorba de a ajuta un coleg, de a oferi un compliment sau de a face o donație, InIm Institute încurajează oamenii să își arate compasiunea și generozitatea. Activitățile recomandate includ voluntariatul, scrierea de mesaje de mulțumire și orice acțiune care poate aduce un zâmbet pe fața cuiva. 

30 Mai, Joi – Ziua Socializării 

Ziua socializării este menită să sublinieze importanța interacțiunilor sociale pentru sănătatea noastră emoțională. Conexiunile cu ceilalți ne oferă sprijin emoțional și ne ajută să ne simțim mai puțin singuri. InIm Institute sugerează organizarea de evenimente sociale, fie în persoană, fie virtuale, cum ar fi cine cu prietenii, întâlniri de networking sau discuții de grup. Este o zi pentru a ieși din zona de confort și a construi noi relații sau a le consolida pe cele existente. 

31 Mai, Vineri – Ziua Recunoștinței 

Ultima zi a Săptămânii Sănătății Emoționale este dedicată recunoștinței. Practicarea recunoștinței are numeroase beneficii pentru sănătatea noastră mentală, inclusiv reducerea stresului și îmbunătățirea stării de bine generale. InIm Institute recomandă ca participanții să își noteze lucrurile pentru care sunt recunoscători, să își exprime aprecierea față de ceilalți și să reflecteze asupra lucrurilor pozitive din viața lor. Este o zi perfectă pentru a încheia săptămâna cu un sentiment de mulțumire și satisfacție. 

Săptămâna Sănătății Emoționale oferă o oportunitate valoroasă de a ne concentra asupra bunăstării noastre emoționale și de a adopta practici care ne pot îmbunătăți viața de zi cu zi. Prin participarea la activitățile tematice din această săptămână, putem învăța să fim mai conștienți de importanța sănătății emoționale și să dezvoltăm obiceiuri care să ne ajute să ne menținem echilibrul mental și emoțional. 

 

Sursa:  

https://www.facebook.com/photo/?fbid=956665093127544&set=a.132560278871367  

Sursa foto: https://iniminstitute.com/saptamana-sanatatii-emotionale/