Stimați părinți,

Adesea, acțiunile noastre sunt motivate de rutină și obligații, întrucât trebuie să le facem. Cu toate acestea, există momente când ne amintim cu nostalgie de plăcerea și bucuria pe care le simțeam când descoperim ceva nou sau când ne implicăm într-o activitate care ne atrage cu adevărat. În acele momente, soluția este entuziasmul!

Entuziasmul este acea forță motivațională ce ne împinge înainte și ne ajută să ne menținem focusați pe drumul nostru în viață. Așa cum a subliniat fizicianul scoțian Appleton, câștigător al Premiului Nobel, entuziasmul este un element fundamental în descoperirile sale, depășind chiar și aptitudinile profesionale. El a afirmat că „entuziasmul este mai important chiar decât aptitudinile profesionale”. Este greu să ne impunem autodisciplina și să facem eforturi necesare pentru a deveni maeștri în domeniul nostru fără această scânteie vie a entuziasmului.

Proiecte  săptămâna 20 – 24 mai 2024 

Am fost prezenți la #astrofest2024 (https://stiintasitehnica.com/astrofest/) alături de Școala Sanitară Postliceală Carol Davila

(https://www.facebook.com/SPSCD/posts/pfbid02ajCpqUPqdEJ3NCy5q5FZNQ8P1B8HP3jWjPYuu9Pfxqp7g93aWWVzxZTDtq3W3n4ql) și de publicul pasionat de spațiul cosmic.

Urmăriți frânturi din activitate în clipul video de mai jos:

https://www.facebook.com/liceulmincubucuresti/videos/948702660598459

Într-o clipă, cei patru ani au trecut și primii noștri copii au devenit tineri adulți. Ca părinți și profesori, am privit cu mândrie și emoție fiecare pas pe care acești elevi l-au făcut în drumul lor către maturitate și învățare, vineri, 24 mai, la balul de sfârșit de liceu.

Mulțumim părinților claselor a X-a pentru prezența impresionantă din cadrul ședințelor cu părinții.

La întâlnirea săptămânală a clubului Science Squad, elevii au explorat fascinantul concept de „viață” prin discuții despre plante și procesul lor de creștere, de la plantare până la rodire. Într-o atmosferă plină de curiozitate și învățare, au descoperit cum semințele se transformă în plante. https://liceulmincu.ro/2024/05/22/despre-conceptul-de-viata-prin-lentila-plantelor/

„Schimbarea începe cu tine!” și aceasta a fost esența manifestului Gala SuperTeach, un apel la acțiune pentru toți cei care cred în puterea educației de a transforma vieți și comunități. Un manifest educațional ce a evidențiat importanța mentalității deschise și a colaborării în triunghiul educației.

https://ioana-radulescu.blogspot.com/2024/05/gala-superteach-2024-un-manifest.html

https://liceulmincu.ro/2024/05/22/gala-superteach-2024/

Nu vă dezvăluim prea mult din ce pregătesc elevii noștri ci doar câteva imagini de la HACKATON-ul DE IDEI – cu psihopedagogul – Valentina Lazăr.

https://liceulmincu.ro/2024/04/12/hackathonul-de-idei-descoperim-solutii-pentru-comunitate/

Liceul nostru a avut plăcerea de a găzdui reprezentanți ai Facultății de Administrație și Afaceri din cadrul Universității din București, care au venit să discute cu elevii noștri despre oportunitățile educaționale și perspectivele de carieră pe care le oferă această instituție de prestigiu. Întâlnirea a fost o oportunitate valoroasă pentru elevi de a afla informații direct de la sursă și de a pune întrebări despre programele de studiu, viața universitară și carierele posibile după absolvire.

https://liceulmincu.ro/2024/05/23/facultatea-de-administratie-si-afaceri-vizita-la-liceul-nostru/

 

Proiecte  săptămâna 27 – 31 mai 2024 

 

Ne concentrăm eforturile pentru a finaliza cele două proiecte din programul „Creativitate și Inovație” ce vor fi prezentate pe 11 iunie de către elevi. Săptămâna aceasta finalizăm HACKATON-ul DE IDEI – detalii director comunicare Ramona Coleașă și psihopedagog – Valentina Lazăr.

Dorim să revitalizăm interesul elevilor prin organizarea unor competiții interne de cultură generală, în stilul platformei Kahoot. Ne-am gândit să pregătim acest eveniment pentru săptămâna viitoare și suntem deschiși la sugestiile colectivului profesoral în acest sens.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd6jpY26-enhl6V_aXytOsbuN6Vp4kzjx15b1fG1xzTOxuK5w/viewform

Săptămâna 27-31 mai va fi dedicată întâlnirilor cu părinții claselor a IX-a. Fiecare clasă va primi informațiile de la profesorii diriginți.

Elevii claselor a XII-a vor susține simulările la disciplina Biologie astfel: marți, 28 mai (simulare a XII-a A – 2 ore), iar miercuri, 29 mai (simulare a XII – a B – 2 ore).

Pentru a asigura o pregătire mai eficientă pentru examenul de bacalaureat, invităm elevii clasei a XII a să acceseze și link-ul https://notebune.ro/, unde găsesc materiale utile pentru pregătirea examenelor de bacalaureat.

În contextul Zilei Internaționale a Copilului, Ministerul Afacerilor organizează în 31 mai 2024, Ziua Porților deschise. S-au înscris 15 elevi și sunt 4 profesori însoțitori. Organizator, prof. economie Iulia Leucic.

Săptămâna 27-31 mai este dedicată Săptămâna Sănătății Emoționale, conform InIm Institute. Calendarul arată astfel: 27 mai, Luni – Ziua apartenenței / 28 mai, Marți – Ziua fără judecată / 29 mai, Miercuri – Ziua grijii și a bunătății / 30 mai, Joi – Ziua socializării / 37 mai, Vineri – Ziua recunoștinței.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=956665093127544&set=a.132560278871367

Invităm elevii să meargă la SpaceFEST, în campusul POLITEHNICA București, pentru o aventură unică, în care vor experimenta minunile spațiului. Ocazie de a afla despre felul în care explorarea spațiului este benefică vieții pe Pământ, despre cum ne bazăm pe spațiu pentru viața noastră de zi cu zi, dar și cum o carieră în spațiu este accesibilă pentru oricine își dorește asta.

https://spacefest.upb.ro/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3uuCDXkEL0ZeqqgaylaifDQnvkqVOAxzKuWVFvxOh0tFK3kouPj-SQxJs_aem_AWta5-EVYa55Gl4jKIQHcTIXnzwg1Xr2CJkBAEow2dAqs_22yflA0wNwjg82_6XwSndctb3a3fcMN6NZOiwTF3Iy

Liceul nostru organizează o sesiune de admitere în clasa a V-a cu predare a unei limbi moderne de circulație internațională în regim intensiv. Procesul începe de săptămâna viitoare. Iată care este calendarul de admitere:

https://liceulmincu.ro/2024/05/14/calendar-admitere-in-clasa-a-v-a-intensiv/

Expoziția Universul lui Salvador Dalí – Noua Perioadă – 13 decembrie 2023-01 septembrie 2024

Salvador Dalí nu are nevoie de nicio introducere. Unul dintre cei mai influenți artiști ai secolului XX, celebrul artist a dus la apogeu suprarealismul, o mișcare artistică ce a pus accent pe explorarea subconștientului și a zonelor iraționalului în creația artistică. Expoziția de la ARCUB – Hanul Gabroveni îi testează vizitatorului percepția asupra realității și depășește limitele raționalului. Călătoria suprarealistă culminează într-o experiență VR unică ce va lăsa o amintire de neuitat asupra memoriei și imaginației fiecărui vizitator. Biletele cu preț redus pot fi achiziționate exclusiv de la casa de bilete ARCUB (Str. Gabroveni nr. 50-53)

Prietenii noștri, de la Școala Gimnazială Smart Kids, ne invită să descoperim Maramureșul prin participarea într-o tabără de 8 zile, în perioada 13 – 20 iulie. Detalii despre organizare și preț găsiți in flyer-ul atașat prezentei agende. Locurile sunt limitate și vă rugam să confirmați până la data de 1 iunie 2024, la secretariat, în atenția Ralucăi Ielcean.  Rezervarea locului se face prin plătirea avansului (800 lei).

 

Alte detalii administrative

 

Liceul nostru a devenit centru ECDL! Ca partener acreditat, ne angajăm să oferim elevilor noștri oportunitatea de a se pregăti și de a susține examenele ECDL în cadrul propriului nostru liceu. De asemenea, elevii din alte licee sunt bineveniți să se înscrie la cursurile de pregătire ECDL, deoarece pe durata acreditării, orice tip de candidat ECDL poate fi testat in centrul liceului nostru.

https://liceulmincu.ro/2024/05/14/liceul-teoretic-dr-mioara-mincu-centru-ecdl/

 

Reînscrierea în anul școlar 2024 – 2025

 

Vă așteptăm la secretariat în intervalul orar 8.30 -15.00 pentru depunerea cererilor de reînscriere. Persoana de contact, Raluca Ielcean.

De asemenea, vrem să aducem mulțumiri părinților care ne recomandă altor părinți și să exprimăm recunoștința noastră. Ca semn de apreciere, oferim o reducere de 5% din taxa școlară pentru anul următor, pentru fiecare nouă înscriere în liceul nostru provenită din acele recomandări.

Campania de admitere  – organizăm admitere la clasa a V a

https://liceulmincu.ro/2024/04/02/procedura-pentru-admiterea-in-clasa-a-v-a-cu-predare-a-unei-limbi-moderne-de-circulatie-internationala-in-regim-intensiv/

Și Am lansat campania de Admitere 2024-2025. Toate informațiile despre procedura de înscriere, despre oferta noastră educațională și program, despre taxe și activități extracurriculare găsiți pe pagina noastră de ADMITERE:

https://liceulmincu.ro/scoala-gimnaziala-admitere-2024-2025-scoala-privata-bucuresti/

https://liceulmincu.ro/admitere-2024-2025-liceu-privat-bucuresti/

 

Plata taxelor curente și a taxelor restante (după caz) până la data de 10 ale lunii, în următorul cont RO30 UGBI 0000 0720 2840 1 RON, deschis la Garanti Bank. Dacă ați achitat deja sumele aferente, vă mulțumim și vă rugăm respectuos să ignorați acest punct al Agendei noastre.

 

Atașăm meniul săptămânii 27 – 31 mai 2024.

 

Fiți pozitivi și optimiști în fiecare zi, susțineți și cultivați entuziasmul constant!

 

Echipa managerială a Liceului Teoretic Dr. Mioara Mincu

 

meniu 27-31 mai