În tumultul evenimentelor pe care le trăim, este nevoie să ne mai oprim, din când în când, într-un cântec, într-o dragoste, într-o poezie.

Să ne oferim momente de frumoasă intimitate, de sensibilitate, în timp ce lăsăm să zboare, pe aripi de Meet sau de Zoom, versuri de-ale poeților noștri de odinioară sau contemporani.

La ora de limba română, în Săptămâna Altfel, împreună cu elevii claselor a IX-a, am experimentat frumusețea senzațiilor născute din poezie.

În prima parte a orei, ne-au încântat și ne-au inspirat câteva momente din Nocturnele de poezie contemporană, proiect susținut de ARCEN. Am ascultat creații ale poeților Radu Vâncu, Teodor Dună și Cosmin Perța.

Apoi, încurajați de tinerii pe care tocmai îi urmăriseră pe youtube, copiii noștri au devenit și ei, rând pe rând, creatori ai stării de poezie : Bibi și Claudiu au recitat „Nopțile”, de Octavian Paler, Antonia – „Ortografia iubirii”, de Iv cel Naiv, Rashela – „Îndrăgostiții nu au nevoie de plasă de siguranță”, de Iv cel Naiv, Edi – „Ajută-mă, te rog, s-o găsesc”, de Iv cel Naiv, Claudiu – „Cântec de dor”, de Nichita Stănescu, Edi – „Poem”, de Nichita Stănescu.

Și timpul s-a oprit în loc, lăsându-ne să ne bucurăm împreună.

De asemenea, cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei(21 martie), am pregătit, împreună cu elevii mei, și un moment artistic înregistrat, plin de emoție și de sensibilitate.

prof. Daniela Copae