Teambuilding Fun Fact este un proiect definit prin pasiunile membrilor HoltIS, transferate într-un test al însușirii climatului organizațional.

Inspirați de pasiunile variate ale elevilor noștri, Liceul Teoretic “Dr. Mioara Mincu” a deschis un club destinat activităților desprinse din temele lor de interes. Am pornit în acest an cu un proiect de formare a culturii de grup și de creștere a coeziunii între membri, conturând astfel un management al clubului format din președinte, vicepreședinte, secretar și reprezentanți pentru fiecare dintre departamente: Proiecte, PR, HR și Fundraising – toți din rândul elevilor.

Prima activitate concret desfășurată în scopul facilitării interacțiunii între membrii și formării unor relații funcționale între aceștia a fost Teambuilding Fun Fact – un proiect care îmbină distracția cu îndemânarea, colaborarea, relaționarea, atenția și chiar cultura generală.

Au fost concepute și implementate probe de:
– tenacitate și vigilență, precum Team Movement, amintită ca “Scaunele muzicale”, însă în cazul nostru, căpăta sens întrucât, la fiecare rundă, jucau reprezentanți de la fiecare departament, ce aveau să se susțină reciproc, pentru a câștiga colectiv, nu individual;
– expunere, coerență și cursivitate, precum Team understanding, ce concentra capacitatea membrilor de a explica cuvinte amestecate și capacitatea coec

hipierilor, de a le intui;
– sincronizare și coeziune la departament, precum Team focused, ce presupunea parcursul unui traseu cu un ou într-o lingură, unul dintre membri fiind legat la ochi si direcționat de coechipieri;
– gândire inversă și spontaneitate exotică, precum Team choices, ce implică exersarea atenției pentru a acorda răspunsuri greșite la 21 de întrebări de cultură generală în 150 de secunde;
– proba de coordonare, precum Team karaoke, ce provoca participanții să colaboreze spre a cânta în continuitatea coechipierului, dar niciodată în același timp.

Iată câteva gânduri de la Iana Uzun, liderul clubului HoltIS: “Am știut de la început că îmi asum o mare responsabilitate în a gestiona activitatea unui club, însă nu mi-am imaginat niciodată că munca din spatele unui proiect de acest gen este atât de consistentă ca resurse de timp, energie și imaginație. Mi s-a solicitat o echipă care să-mi semene ca viziune și am format din ea o adevărată familie. Spiritul acesta ne-a ajutat să fixăm amprenta originalității pe fiecare probă conturată. Experiența a fost atât de memorabilă cu atât mai mult cu cât am uitat că suntem în atmosfera unei activități organizate, am creat amintiri de neuitat, ne-am depășit limitele, am văzut cât și cum putem colabora, iar mentorul nostru, Florina, s-a amestecat printre noi, consolidând acest ambient nonformal”.

Toată această atmosferă, susținută prin energia și zâmbetele elevilor noștri, concentrate în întregul proces, pot fi urmărite în imaginile și clipurile de mai jos.