Ne apropiem cu pași repezi de momentul examenului de Bacalaureat, iar calendarul simulării probelor scrise a fost publicat chiar săptămâna aceasta. Zilele pentru fiecare disciplină sunt următoarele: 

  • 4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română 
  • 5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului 
  • 6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării 
  • 7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă 
  • 15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor 

 

Alte informații: 

Art. 6. — „(1) Comunicarea rezultatelor obținute la simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2023—2024, se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia. 

Art 6. (3) Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog. 

(2) Rezultatele obținute de elevi la simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2023—2024, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. 

Scopul simulărilor este de familiarizare a elevilor cu rigorile examenelor naționale, cu scopul de a optimiza rezultatele obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale și în vederea simulării condițiilor de organizare și desfășurare a evaluării digitalizate. 

La Liceul Teoretic Dr. Mioara Mincu, elevii susțin simulări ale examenului în fiecare modul, pentru a ne asigura că vor fi pregătiți și familiarizați cu tot ce presupune examenul. 

Așteptăm cu nerăbdare să ne vedem elevii reușind și să celebrăm împreună aceste realizări. Succes tuturor elevilor la simulările de bacalaureat! Multă răbdare și încredere părinților! Suntem cu toții implicați în acest proces!