Liceul Teoretic „DR. MIOARA MINCU”, autorizat prin OMECTS nr. 4352 / 06.06.2012, este parte a sistemului național de învățământ. Nivelul gimnazial este autorizat prin OME nr. 5637 / 24.08.2023. Fundația Umanistă „DR. MIOARA MINCU” are rol de finanțator și fondator.
Saptămâna 11- 18 martie 2024
Stimați părinți,
Sâmbătă, 16 martie, ținem pumnii elevilor Apreutesei Theodor, Rebeca Ioniță, Popa Tănase Alexandra și de la clasa a X a – Drăguț Șerban, Natalya Bodor, Theodora Gorovei calificate la Olimpiada de Limba ENGLEZA, proba scrisă. Toate informațiile administrative despre desfășurarea probelor le-au primit elevii de la dna profesor de engleză, Tamaș Mara. Succes!
Duminică, 17 martie, îi ținem pumnii elevului Apreutesei Theodor, (clasa a IX- a) calificat la Olimpiada de geografie! Detaliile despre desfășurarea probei a primit de la dl profesor de geografie, Cocârlea Valentin. Baftă!
Proiecte săptămânile 11 – 15 MARTIE 2024
„Cum ar arăta un fascicul de lumină dacă ai putea să alergi alături de el?” El a înțeles că, dacă lumina ar fi o undă, atunci fascicolul de lumină ar trebui să apară staționar, ca o undă înghețată. Totuși, Einstein știa că nu văzuse niciodată unde de lumină staționare, ceea ce a provocat un paradox în gândirea sa. Elevii de clasa a V a alături de dna profesor Aldea Daniela ne-au surprins cu următoarea scenetă.
https://www.youtube.com/watch?v=dbnElpn7QlU
Code School Clubs, clubul de tehnologie pentru copii, ne-a stârnit interesul pentru dezvoltarea de felicitare digitală pentru mămici folosind programarea cu inteligența artificială. În cazul în care sunteți curioși să vedeți felicitările elevilor noștri care au lucrat cu dna prof de informatică, Faur Alina, vă lăsăm următorul document:
Felicitari digitale 8 martie 2024
În 9-10 martie, a avut loc prima ediție a Conferinței Naționale de Literație, un eveniment deosebit ce a adunat în Aula Universității Româno-Americană, laolaltă specialiști, cadre didactice și reprezentanți ai comunității pentru a dezbate și propune soluții concrete privind dezvoltarea competențelor de literație în rândul adolescenților români. Doamna director adjunct, prof. dr. Ioana N. Rădulescu a participat la eveniment, evidențiind implicarea activă a comunității școlare în această inițiativă importantă. Vă invităm să aflați cum a fost la conferință.
Suntem încântați să împărtășim experiența noastră recentă de colaborare cu Școala nr. 27 și Școala nr. 40 în cadrul căreia am oferit o activitate specială de nutriție pentru elevi. Ca parte a inițiativei noastre de promovare a unui stil de viață sănătos, am considerat esențial să aducem subiectul nutriției în atenția elevilor și profesorilor.
În cadrul Clubului de Științe în limba engleză, săptămâna aceasta a fost una plină de energie și entuziasm, în timp ce elevii au îmbrățișat provocările și aventurile cunoașterii științifice. De la prezentări în echipă până la construirea de mini-sateliți, fiecare moment a fost o oportunitate de învățare și explorare.
Proiecte săptămâna 18 – 23 MARTIE 2024
Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură a instituit 21 martie ca Ziua Internațională a Poeziei, în continuarea zilei de 20 martie, desemnată Ziua Internațională a Fericirii. Tot pe 20 martie are loc și Ziua Internațională a Francofoniei. În contextul cultivării pasiunii pentru știință și găsirii motivației în fiecare zi, ne-am propus joi, 21 martie, împreună cu profesorii de limba franceză (Drăgan Nicoleta, Talapan Alina) să publicăm o broșură de poezii în limba franceză, având ca temă Fericirea în perioada adolescenței.
Vineri au fost transmise rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat 2024, individual, fiecărui părinte. Rezultatele nu sunt contestabile. Vom primi borderourile de corectare a lucrărilor, până pe data de 20 martie. Rezultatele vor fi discutate în echipa formată din profesor – părinte – elev – director – diriginte, marți, 20 martie, ora 19.00.
Dăm startul călătoriei cu elevii în programul „Grow a School” al Ascendis, la disciplinele matematică, chimie, consiliere, biologie, limba română și comunicare, geografie, engleză, economie la clasele a V a, IX – X- XI
https://liceulmincu.ro/2024/02/14/continuarea-calatoriei-alaturi-de-ascendis-workshop-ii/
Urăm succes elevilor de clasa a IX – X -a și dlui profesor Bătrânescu Costin în pregătirea și desfășurarea inspecției de gradul II la biologie, marți 19 martie.
Invităm elevii să se înscrie la programul Romanian High-School Students Internship Programme 2024 (HSSIP – RO), care se va desfășura în perioada 2-15 iunie 2024 dedicat elevilor români interesați să descopere mai multe despre fizica particulelor elementare și despre experimentele la energii înalte chiar la CERN. Programul/ stagiul este gratuit și se adresează elevilor de liceu, iar înscrierile sunt deschise până pe 9 martie. Detalii despre înscriere și procesul de selecție pot fi găsite accesând următorul link: Internship de fizică nucleară la CERN pentru liceenii pasionați de științe. Înscrieri până pe 9 martie, anunțate de Facultatea de Fizică a UB – Edupedu.ro
Alte detalii administrative
Programul “România plantează pentru mâine” este cea mai mare inițiativă de plantare din România. În cadrul acesteia peste 2.800.000 de puieți au fost plantați pe mai mult de 550 de hectare, în perioada 2020-2023. În cei 4 ani, campania de plantare a adunat laolaltă peste 22 000 de voluntari, în cadrul a 210 evenimente dedicate plantărilor în 33 de județe și 130 de comunități. Când doriți sa ne alăturăm inițiativei puteți contacta directorul adjunct, Radulescu Ioana. Noi am plantat..
Perioade și locații: https://www.omvpetrom.com/ro/sustenabilitate/proiecte-si-investitii-sociale/romania-planteaza-pentru-maine
Partenerii nostri, echipa Echipa SuperȘcoala, https://superscoala.ro/ vă pun la dispoziție două Cursuri de Prevenție Antidrog, dedicate profesorilor, părinților și elevilor. Aceste cursuri sunt oferite complet gratuit și sunt resurse valoroase pentru informarea și protejarea de pericolul consumului de droguri. Cursurile sunt oferite în format video, sunt preînregistrate, disponibile permanent online și pot fi parcurse sau reluate oricând. Cursurile au fost dezvoltate în colaborare cu Asociația Teen Challenge Smart România.
Pentru profesori și părinți: Acest curs se adresează exclusiv adulților și este conceput pentru a vă oferi instrumentele necesare pentru a sprijini eforturile de prevenție în școli și acasă. Sunt prezentate modalități de comunicare eficientă cu tinerii, recunoașterea semnelor de avertizare și crearea unui mediu sigur și de susținere.
Pentru adolescenți și preadolescenți: Cursul pentru elevi abordează teme precum impactul drogurilor asupra sănătății și dezvoltării lor, tehnici de rezistență la presiunile sociale și importanța luării deciziilor sănătoase. Cursul poate fi prezentat la orele de dirigenție sau vizualizat de elev individual.
Linkul de înscriere este: https://cursuri.superscoala.ro/preventie
Suntem în căutare de sponsori – donații pentru proiectul Transformă 20% într-un proiect pentru educație STEM https://liceulmincu.ro/implica-te/
Știți deja că ne dedicăm și susținem educația pentru știință și pentru sănătate a tinerelor generații! Dacă ești angajat, sau ai venituri din chirii, activități independente, drepturi de autor etc. poți redirecționa până la 3.5% din impozitul pe venit cu ajutorul formularului 230. Completează formularul de pe site și trimite-l scanat pe adresa contact@liceulmincu.ro și îl depunem noi pentru tine!
Plata taxelor curente și a taxelor restante (după caz) până la data de 10 ale lunii, în următorul cont RO30 UGBI 0000 0720 2840 1 RON, deschis la Garanti Bank. Dacă ați achitat deja sumele aferente, vă mulțumim și vă rugăm respectuos să ignorați acest punct al Agendei noastre.
Atașăm meniul săptămânii 18-21 martie.
Echipa managerială a Liceului Teoretic Dr. Mioara Mincu
saptamana18-22 MARTIE