Stimați părinți,

Ne apropiem cu pași repezi de ultimele zile ale lunii Noiembrie 2022 și liceul nostru începe să fie învăluit de spiritul sărbătorilor de iarnă. Aromele de scorțișoară, brad și valurile de magie ne vor îmbogăți în mod simbolic fiecare activitate didactică, amintindu-ne să fim mai buni, mai darnici și mai toleranți.

Săptămâna 21 -25 noiembrie 

 • Contribuim la formarea și educarea caracterului în rândul elevilor noștri într-o manieră transcurriculară. Săptămâna dedicată Respectului și Bunătății a implicat elevii și diriginții în realizarea de prezentări pentru viitoarea broșură a liceului.
 • Ziua Educației Juridice l-a avut ca invitat pe dl avocat, Dragoș Ivan, reprezentant al Asociației „Voci pentru Democraţie şi Justiţie” –VeDem Just.

https://liceulmincu.ro/2022/11/21/ziua-educatiei-juridice-fapte-care-au-la-baza-violenta-verbala-fizica-si-psihica/

 • În apropierea Zilei Naționale a României, profesorul nostru de istorie, Dragoș Marinescu a organizat împreună cu elevii și cu profesorii din Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” o expoziție de obiecte vechi românești, care să îi introducă pe copii în atmosfera vremurilor din secolul trecut.

https://liceulmincu.ro/2022/11/23/incursiune-in-istoria-de-peste-veac/

 • Ne-am alăturat Campaniei de colectare a fructelor și legumelor inițiată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București în colaborare cu Școala Postliceala Sanitară ,,Carol Davila,, care au fost donate Centrul de Noapte pentru adulți, sector 2. Le mulțumim tuturor celor care au adus bucurie prin gestul lor.

https://liceulmincu.ro/2022/11/25/saptamana-fructelor-si-legumelor/

 • Am dat startul Campionatului de tenis de masă, Junior Team, sport care se armonizează perfect cu disciplina și inteligența și așteptăm cu nerăbdare, să ne comunice dna prof Roxana Rădulescu, numele elevilor care vor face parte din echipa liceului.

Proiecte pentru săptămâna viitoare: 28 – 29 noiembrie 2022

 • Completăm viața culturală și socială a școlii noastre, cu o activitate ce va celebra Ziua Națională a României, care va avea loc în data de 28 noiembrie. Pe perioada zilei respective, elevii vor purta costume tradiționale  sau, dacă nu puteți asigura o astfel de ținută, cămașă/tricou simplu alb accesorizat cu fundiță-tricolor.

 

 • În același ton de  Sărbătoare, de Ziua Internațională a Felicitărilor electronice, 29 noiembrie, la ora de informatică, elevii noștri, alături de dnele prof. Faur Alina și prof. Bușe Corina, vă vor trimite prin e-mail, cu bucurie și entuziasm primele felicitări realizate de ei însoțite de urările lor și gândurile bune!

 

 • De asemenea de Ziua Internațională a Securității Calculatoarelor (Computer Security Day) se implementează programul ”Siguranța pe internet – Eroii Internetului”, un program complex dezvoltat de Google în colaborare cu The Net Safety Collaborative și Internet Keep Safe Coalition conceput pentru a conștientiza beneficiile internetului dar și siguranța online.

 

 • Dorim să le facilităm elevilor noștri oportunitatea de a explora diverse opţiuni de carieră în colaborare cu Dvs. părinții. Incepând din luna ianuarie, dorim să lansăm Programul ,,Job Shadowing with my parents,, care să dea posibilitatea fiecăruia dintre Dvs să le explice elevilor, în cadrul unei ore, ce presupune job-ul dvs și le va oferi  posibilitatea să înveţe mai multe despre activităţile, îndatoririle şi responsabilităţile de la locul Dvs. de muncă. Pentru a fi eficienți în organizarea acestui program, vă rugăm să comunicați disponibilitatea  Dvs pentru susținerea unei astfel de activități dnei director adj, Rădulescu Ioana (email ioana.radulescu@liceulmincu.ro sau 0726231744)  până la data de 23 decembrie 2022. Ulterior vom reveni cu detalii.

 

 • Felicităm elevi care au participat la Concursul Bebras. Diplomele vor fi decernate luni, 28 noiembrie.

Alte detalii organizatorice și administrative 

 • Actualizarea componenței grupelor cluburilor.

Atragem atenția asupra unui aspect legat de participarea elevilor la activitățile vocaționale (cluburi) – constatăm că numărul elevilor care participă la activități scade constant și considerabil, lucru care va conduce la eliminarea din oferta educațională a activității respective. Totodată, vă reamintim că retragerea de la un club se face cu acordul scris al Dumneavoastră și că în parcursul educațional al fiecărui elev trebuie să rămână minim trei activități vocaționale.

 • O altă rugăminte pe care v-o adresăm este legată de consultarea catalogului electronic Note în catalog, unde găsiți consemnate note, absențe precum și informații legate de conduita elevilor la ore, pentru a putea fi la curent în timp real cu situația școlară a copilului Dvs. În cazul în care întâmpinați dificultăți tehnice, vă rugăm să o contactați pe dna Raluca Ielcean la nr de telefon 0734828490 (luni – vineri, 8,30 -16,30).
 • Vă reamintim că agenda poate fi accesată pe site-ul liceului la rubrică NEWSLETTER cu parola liceulmincu2022. Veți găsi acolo arhiva cu toate informațiile trimise până acum. (https://liceulmincu.ro/newsletter/).
 • În altă ordine de idei, vă reamintim că, în conformitate cu Structura anului școlar 2022-2023, zilele de 30 Noiembrie (Sf. Andrei), 1 Decembrie (Ziua Națională) si 2 Decembrie sunt zile libere, ceea ce înseamnă că nu se vor desfășura activități didactice.

 

 • Desigur, ne dorim ca Moș Nicolae să se oprească în călătoria sa, și pe la liceul  nostru, pentru toți elevii pregătind poate cea mai frumoasă perioadă a anului pentru copii, perioada Sărbătorii de Crăciun.  Pentru a reuși acest lucru, avem nevoie și de această dată, de sprijinul dvs cu sugestii și disponibilitate de implicare. În acest sens, vă rugăm sa o contactați pe dna director adjunct.

 

 • Desigur, cea mai așteptată tradiție a sărbatorilor de iarnă este împodobirea Bradului de Crăciun, de aceea vom lansa un concurs pe clase BRADUL INEDIT – despre care elevii vor primi informații de la dna prof.Cristina Costache.
 • Găsiți alăturat meniul săptămânii 28 – 29 noiembrie.

Vă dorim un weekend plin de surprize plăcute și daruri multe!

 

Suntem UN LICEU CARE ÎNVAȚĂ! Procesul de colaborarea dintre Școală și Familie le va transmite elevilor noștri ideea că sunt parteneri ai profesorului în procesul de învățare. Cititul împreună ne inspiră să fim mai buni, așadar ne propunem să vă oferim o serie de sugestii de cărți care să se regăsească în biblioteca fiecărui părinte ce dorește sfaturi utile, simple, practice, legate de modul în care îi poate ajuta pe elevi să învețe, să gândească:

 

1) Învață cu inima – o educație neconvențională, Tony Wagner

2) Născuți pentru a Învăța – Despre capacitatea noastră incredibilă de a învăța și modul în care o putem folosi, Alex Beard

3) Orhideea și Păpădia – De ce exista copii cu probleme de dezvoltare și cum pot toți copiii să crescă frumos, Dr. W. Thomas Boyce

4) PEAK – Secretele Performanței DE TOP și Noua Știință a Expertizei, Anders Ericsson, Robert Pool

5) RANGE – De ce triumfă generaliștii într-o lume specializată, David Epstein

6) Cum să te Inventezi – Viața secretă din creierul adolescenților, Sarah-Jayne Blakemore

7) Cei care Schimbă Jocul – Cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care se bat cu multinaționalele, Mona Dârțu și Andreea Roșca

 

Puteți citi mai jos câteva idei ale  cărții  Învață cu inima – o educație neconvențională, Tony Wagner  prezentată din perspectiva cititorului.

Tony Wagner_cartea 1_m

Echipa Managerială a Liceului Teoretic Dr Mioara Mincu