Liceul Teoretic „DR. MIOARA MINCU”, autorizat prin OMECTS nr. 4352 / 06.06.2012, este parte a sistemului național de învățământ. Nivelul gimnazial este autorizat prin OME nr. 5637 / 24.08.2023. Fundația Umanistă „DR. MIOARA MINCU” are rol de finanțator și fondator.
SAPTAMANA 22 – 26 Ianuarie 2024
Stimați părinți,
Visurile sunt precum fluturii, așteaptă să fie eliberați din coconul timpului uitat. 13 Ianuarie considerată Ziua Internațională a Îndeplinirii Visurilor, a fost ziua în care am avut încă un motiv în plus, pentru a începe să lucrăm la visurile noastre. Cum ar arăta lumea noastră fără acele vise ce ne inspiră să ne depășim limitele și să explorăm necunoscutul? Ce ne-am face fără vise? Ce am fi noi fără visuri?
În viața ni se pot întâmpla multe lucruri, dar indiferent de situație trebuie să ne protejăm visele, pentru că ele mențin vie speranța. Fie că zburăm liber, alergăm sprinten sau mergem cu pași hotărâți, toți avem visuri și toate se pot împlini dacă avem curajul să le urmăm. „Dacă nu poți zbura atunci aleargă. Dacă nu poți alerga, mergi. Dacă nu poți merge, atunci târăște-te. Dar orice ar fi, trebuie să mergi înainte.”, spunea Martin Luther King, într-unul din citatele sale motivaționale.
Proiecte săptămâna 14 – 19 IANUARIE
În luna ianuarie, liceul nostru demarează programul special – Alege cu încredere – Târgul Altfel al Universităților din luna ianuarie! Oportunitate a elevilor de claselor a XII-a și a XI-a de a explora diversele oferte educaționale oferite de diferite facultăți. Astfel, săptămâna aceasta am avut ocazia să punem întrebări reprezentanților de la următoarele facultăți:
- Facultatea de Energetică, Politehnică –
- Facultatea de Drept, ASE
Cu ocazia Zilei Culturii Naționale – luni 15 ianuarie, am avut ocazia de a participa la un tur ghidat al ATENEULUI Român din București.
https://liceulmincu.ro/2024/01/15/ziua-culturii-nationale-omagiu-adus-marelui-poet-mihai-eminescu/
https://ioana-radulescu.blogspot.com/2024/01/jurnal-de-o-zi-15-ianuarie-ziua-culturii.html
În eră digitală, tehnologia evoluează mult mai rapid. De aceea, este foarte important să susținem elevii pasionați de soluții digitale. ASUS România își propune să stimuleze creativitatea elevilor din România și să contribuie la îmbunătățirea performanțelor școlare în domeniul Tehnologiei Informației și a Comunicațiilor (TIC). Concursul se desfășoară în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și este inclus în Calendarul Activităților Educative Municipale 2024. Mai multe detalii puteți obține de la doamnele profesor de informatică și se găsesc pe site-ul https://www.asuschallenge.ro/
FELICITĂRI elevului nostru, Apreutesei Theodor care a fost admis la Centrul de Excelență al Municipiului București, disciplina geografie. Gânduri de apreciere se îndreaptă și către dl profesor de geografie Cocârlea Valentin.
Proiecte săptămâna 21 – 25 IANUARIE
Continuăm programul – Alege cu încredere – Târgul Altfel al Universităților din luna ianuarie! și ne vom întâlni cu reprezentanți de la:
- Școala Postliceală Sanitară Carol Davila – 23 ianuarie, ora 11.00
- Facultatea Contabilitate şi Informatică de Gestiune – 25 ianuarie, ora 11.00
Vă vom ține la curent și cu alte programări.
În această eră a tehnologiei și a inteligenței artificiale, într-o societate agitată și plină de agende digitale, când comunicarea digitală domină, vrem să subliniem importanța și valoarea scrisului de mână. Este ușor să ne pierdem în lumea ecranelor și a tastaturilor, dar scrisul de mână reprezintă o formă specială de comunicare, o oază de autenticitate și conectare reală. În acest context, îi încurajăm pe elevi, să participe la o activitate educativă intitulată „Scrisul de mână vindecă – Terapie prin cuvinte”. Activitatea va avea loc la sala de mese în timpul pauzei mari, sub îndrumarea profesorilor diriginți și îi încurajăm pe fiecare să-și aștearnă propriile gânduri pe hârtie timp de 10 -15 de minute. Pentru că, nu-i așa? atunci când e nevoie de un pic mai mult timp pentru a așterne cuvinte pe hârtie, tindem să fim mai buni unii cu alții.
Dl profesorul de istorie, Dragoș Marinescu, ne invită joi, 25 ianuarie 2024, la o scurtă lecție istorică ,,Hai să dăm mână cu mână” prilejuită de ziua Micii Uniri, 24 ianuarie 1859. La activitate elevii sunt rugați să se asorteze vestimentar cu tema zilei aducând în clasă culorile și simbolurile care ne conectează la valorile naționale. De asemenea, îi provocăm până atunci, să se gândească la un compliment sau un mesaj adresat României.
Nu suntem adepții ierahizării și compețițiilor acerbe însă dăm credit ocaziilor de formare suplimentare – olimpiade și concursuri, proiectate pentru fiecare elev pentru creșterea cognitivă și emoțională, prin crearea unui sentiment de împlinire și bucurie a reușitei. Vă atașăm programul olimpiadelor școlare, organizate la nivel de unitate, în luna FEBRUARIE.
Păstrând registrul examenelor, vă facem cunoscut calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2024
- 4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
- 5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
- 6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
- 15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor
Educația sexuală pentru copii îi ajută să înțeleagă schimbările fiziologice, sociale și emoționale pe care le întâmpină pe măsură ce se maturizează, cum se dezvoltă relațiile sănătoase și pline de satisfacții și cum să ia cele mai bune decizii, informate și responsabile cu privire la tot ce ține de sexualitate. Asociația Salvați Copiii, cu care am colaborat și anul trecut, ne propune un program de 4-6 săptămâni ce se poate desfășura DOAR cu acordul Dvs. în orele de dirigenție și educație pentru sănătate și acoperă următoarele dimensiuni ale sexualității unei persoane: Fizic: anatomie, maturizare și intimitate sexuală fizică, fiziologia sexului și a reproducerii umane; Emoțional: atitudini sexuale și sentimente față de sine și de ceilalți; Social: normele și comportamentele sexuale și implicațiile lor legale, culturale și sociale; Etica: Valori și sisteme morale legate de sexualitate. Prin intermediul diriginților/elevilor va ajunge acordul la dvs. În cazul în care nu ne veți trimite acordul semnat, vom considera că nu doriți ca fiul/fiica dvs să participe la acest program si copilul va desfășura ora de diriginție/educație pentru sănătate din orarul școlar. De asemenea, vă atașăm o scurtă prezentare a programului și acordul.
Programul Alegeri Sănătoase, susținut de Asociația Salvați Copiii, va demara în luna februarie și vă invităm să vă exprimați acordul aici:
https://drive.google.com/drive/folders/1nNzK5vokZGM3bxckAS8f_0qK1NvrjsRc?usp=sharing
Organizarea Săptămânii Școala Altfel reprezintă o inițiativă esențială în contextul educației, oferind un cadru diferit, inovator pentru elevi și cadrele didactice. Această săptămână dedicată activităților extracurriculare și experimentale aduce o abordare proactivă asupra învățării, oferind oportunități unice de explorare și dezvoltare a abilităților non-formale. Așteptăm în continuare propunerile Dumneavoastră, părinților, elevilor, cadrelor didactice, pentru Săptămâna Altfel (12 feb – 19 februarie)
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdRlD32c7vHO_EHvoBSwYsBQXMFNEI4bcQAwlM0_5AOz0Iy2Q/viewform
Alte detalii administrative
Ziua de miercuri, 24 ianuarie 2024, când se celebrează Unirea Principatelor, va fi liberă, ceea ce înseamnă că nu se vor desfășura activități didactice.
Păstrând același registru, al pregătirii pentru examenele de Bacalaureat , anunțăm și pe această cale părinții elevilor de clasa a XII a că la nivelul unității există un grup pe whatsapp pentru părinți – BAC 2024 parinți liceul Mincu – unde veți primi informații utile despre programe școlare, progresul elevilor, de la profesorii disciplinelor pentru examen matematica/română/biologie/fizică/chimie. Pentru a-l accesa vă rugăm să luați legătura cu doamna dirigintă/director adjunct.
Dna profesor de biologie, Monica Popa, recomandă elevilor teste de antrenament și Ghidul de Bacalaureat de Nota 10, Coordonator Stelică Ene.
https://drive.google.com/drive/my-drive
https://profesorjitaruionel.com/2020/11/13/teste-de-antrenament-bac-anatomie-si-biologie-proba-e-d/
Agenda săptămânală pe site-ul liceului se găsește la rubrică NEWSLETTER cu parola mincu2024. (Veți găsi acolo arhiva cu toate informațiile trimise până acum, https://liceulmincu.ro/newsletter/).
Referitor la utilizarea excesivă a telefoanelor mobile și beneficiile limitării acesteia în timpul orelor școlare vă reamintim că elevii închid și predau telefoanele închise la începutul programului și le primesc la sfârșitul acestuia. Pentru situații sau urgențe care ar putea apărea, vă punem la dispoziție un număr de telefon de la secretariatul școlii 0212114051 sau 0734828490, unde puteți lua legătura cu personalul școlii, fie că este vorba de diriginte, secretar, profesor de serviciu, consilier școlar, director sau orice alt membru al echipei didactice pentru a rezolva prompt orice problemă sau situație care necesită intervenția școlii. Mai multe despre acest subiect puteți reciti în scrisoarea atașată.
Se reiau cluburile cu plată – șah, teatru și robotică. Vă atașăm regulamentul cluburilor unde regăsiți abonamentele pentru toate cluburile pe care le-am putea oferi. Pentru înscriere persoana de contact Raluca Ielcean.
Întrucât suntem preocupați de nevoile lor îmbinate cu starea de bine, vă rugăm să ne comunicați ce alte cluburi își/ v-ați doresc (dori) să aducem în liceu prin completare aici
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScBgOST7xx0L0rhL4K-frzHhTu9TrQXJmg5ZbqfTc3Xf9i-rg/viewform
Constatând prezența redusă a elevilor la orele de pregătire suplimentară de la matematică sub 45%, începând cu joi 18 ianuarie clasele a X a vor desfășura această pregătire împreună în intervalul 14.10-16.00 Restul claselor rămân după programul anunțat la începutul pregătirii.
Suntem în căutare de sponsori – donații pentru proiectul Transformă 20% într-un proiect pentru educație STEM https://liceulmincu.ro/implica-te/
Știți deja că ne dedicăm și susținem educația pentru știință și pentru sănătate a tinerelor generații! Dacă ești angajat, sau ai venituri din chirii, activități independente, drepturi de autor etc. poți redirecționa până la 3.5% din impozitul pe venit cu ajutorul formularului 230. Completează formularul de pe site și trimite-l scanat pe adresa contact@liceulmincu.ro și îl depunem noi pentru tine!
Dacă doriți să ne susțineți în promovarea activităților noastre, ne-ar ajuta o distribuire a ultimului nostru articol despre 10 motive să alegi Liceul Teoretic Dr. Mioara Mincu.
,,La vârsta dragostei absolute, noi ȘTIM că vom izbândi
Cu educație și dragoste, lumea o vom cuceri!”
Avem aici imnul școlii noastre însoțit de mulțumirile noastre tuturor! https://www.youtube.com/watch?v=xTp3U7TT_Bg
Dacă doriți să ne susțineți în promovarea activităților de la clasa a V- a ne-ar ajuta o distribuire a newsletteru-ului atașat.
Vă reamintim că taxa se plătește până la data de 10 ale lunii, în următorul cont RO30 UGBI 0000 0720 2840 1 RON, deschis la Garanti Bank. Dacă ați achitat deja sumele aferente, vă mulțumim și vă rugăm respectuos să ignorați acest punct al Agendei noastre.
Atașat găsiți meniul zilelor 21 – 25 ianuarie.
Vă încurajăm să continuați să visați, cu inima plină de curaj și bucurie, știind că încrederea este aripa care ne poartă spre înălțimi noi. Până vinerea viitoare, să zâmbim la Soare de la înălțime!
Echipa managerială a Liceului Teoretic Dr. Mioara Mincu
MENIU 22-26 IANUARIE Copy Ce am mai făcut la LTDMM 3. Acord parinti_includere proiect si prelucrare date cu caracter personal_AS PROGRAM sustinere OLIMPIADE_2024. completat Alegeri sanatoase_prezentare generala