Stimați părinți,

Inima noastră este ghidată de dorința profundă de a menține legătura cu sufletele minuni pe care le-am adus pe lume. În acest univers al educației, teama de a pierde iubirea copiilor noștri se împletește adânc cu convingerea că impunerea limitelor și a regulilor este o formă autentică de grijă și protecție. Vă invităm să descoperiți în cartea Metoda Good Inside – Bunătatea interioară a copilului tău de BECKY KENNEDY

(https://carturesti.ro/carte/metoda-good-inside-2176405860) cum putem pune limitele cu blândețe, fără să compromitem iubirea, construind un cadru sigur în care copiii noștri pot înfiora inimile noastre cu bucuria și încrederea lor.

Proiecte  săptămâna 22 – 26  IANUARIE

În cadrul programului dedicat elevilor de clasa a XI a și a XII a – Alege cu încredere – Târgul Altfel al Universităților din luna ianuarie! ne-am întâlnit cu reprezentanți de la:

  • Școala Postliceală Sanitară Carol Davila – 23 ianuarie

https://liceulmincu.ro/2024/01/23/prezentarea-scolii-postliceale-sanitare-carol-davila-la-liceul-nostru/

https://liceulmincu.ro/2024/01/25/descoperind-oportunitati-academice-facultatea-de-contabilitate-si-informatica-de-gestiune/

Într-o lume în care ne afundăm frecvent în ecrane și tastaturi, ne-am oferit daruri chiar și atunci când gândurile noastre, asemenea unor stoluri nenumărate, nu pot fi îngrămădite pe câteva file de hârtie. Cele 10 minute de scris de mână astăzi nu au fost doar un simplu exercițiu propus, ci mai degrabă o scurtă călătorie în care cuvintele devin subtile punți între inimi și gânduri. Pauze dedicate redescoperirii frumuseții procesului de așternere a gândurilor și ideilor pe hârtie și conexiunii prin cuvinte de Ziua Internațională a Scrisului de Mână, la o activitatea educativă  intitulată „Scrisul de mână vindecă – Terapie prin cuvinte”.

???? Aici, la finalul articolului găsești studii legate de beneficiile scrisului de mână
https://liceulmincu.ro/2024/01/23/ziua-internationala-a-scrisului-de-mana-23-ianuarie/

Lecție istorică ,,Hai să dăm mână cu mână” prilejuită de ziua Micii Uniri, 24 ianuarie 1859 completează și ne conectează la valorile naționale. De asemenea, vă provocăm să lăsați un compliment sau un mesaj vocal adresat României pe whatsapp la numărul 0767787487

https://liceulmincu.ro/2024/01/23/ziua-de-24-ianuarie-ziua-unirii-principatelor-romane/

 

Proiecte  săptămâna 29 IANUARIE – 2 FEBRUARIE

Nu suntem adepții ierahizării și compețițiilor acerbe însă dăm credit ocaziilor de formare suplimentare – olimpiade și concursuri, proiectate pentru fiecare elev pentru creșterea cognitivă și emoțională, prin crearea unui sentiment de împlinire și bucurie a reușitei. Vă atașăm programul olimpiadelor școlare, organizate la nivel de unitate,  în luna FEBRUARIE.  Deschidem seria de olimpiade organizate la nivelul unității cu – Olimpiada la LIMBA ENGLEZĂ,   1 februarie și Olimpiada la GEOGRAFIE, 2 februarie!

Programului dedicat elevilor de clasa a XI a și a XII a – Alege cu încredere – Târgul Altfel al Universităților din luna ianuarie! va continua în luna martie, după perioada simulărilor. Ne vom vedea cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, cu Universitatea Româno-Americană, dar și cu Facultatea de Limbi și Literaturi Străine.

Programul Alegeri Sănătoase, susținut de Asociația Salvați Copiii, va demara în luna februarie și vă invităm să vă exprimați acordul aici:

https://drive.google.com/drive/folders/1nNzK5vokZGM3bxckAS8f_0qK1NvrjsRc?usp=sharing

În cazul în care nu ne veți trimite acordul semnat, vom considera că nu doriți ca fiul/fiica dvs să participe la acest program si copilul va desfășura ora de dirigenție/educație pentru sănătate din orarul școlar. De asemenea, vă atașăm o scurtă prezentare a programului și acordul.

Pe 30 ianuarie, în mai multe ţări ale lumii, este sărbătorită Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli, cu scopul de a promova ideea de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect. Cu ajutorul diriginților, dnei Atena Stoica, dnei Dana Măcinic și dnei Valentina Lazăr orele de dirigenție din săptămâna 30 ianuarie – 3 februarie se construiesc în jurul conceptelor de comunicare nonviolentă dezvoltate de Marshall Rosenberg – ne focusăm pe ceea ce observăm, simțim, avem nevoie și dorim să trăim și vom descoperi astfel profunzimea comunicării care ne apropie.

International day of puzzle – ediția a 2 a – ne invită să abordăm o gândire strategică în timpul zilei de 31 ianuarie (pauza mare). Acest lucru ajuta în viitor să alegem metodele corecte de rezolvare a sarcinilor. Antrenăm capacitatea de a vedea sarcina din unghiuri diferite, de a lua decizii dificile, de a acorda atenție simultan: formei elementului, imaginii, succesiunii de asamblare, rezultatul muncii. Fiecare clasă dornică să participe la activitate va trebui să aibă în dimineața zilei de 31 ianuarie un puzzle tematic educativ cu mai mult de 100 de piese.

Îndemnul la lectură de Ziua Cititului Împreună prin campania World Read Aloud Day (WRAD) inițiată de LitWorld, ne stârnește să descoperim frumusețea și beneficiile lecturii citind împreună în data de 1 februarie. Vă provocăm să ne trimiteți o fotografie împreună cu copilul dvs când citiți un fragment dintr-o carte, pe whatsapp la numărul 0767787487 sau să o încărcați direct aici

https://drive.google.com/drive/folders/1g1JCCy7dGSkbnI13-A1HeD2eTH1-w2h8

Le urăm succes elevilor (Popa Tănase Maria, Bota Achim Lucian, Apreutesei Theodor – Andrei, Costache Andrei, Chiteanu David) care s-au înscris online, gratuit, la CONCURSUL TIC ASUS LEARN AND COMPETE 2023 prin intermediul profesorului de TIC prof. Bușe Corina. Mai multe detalii pot obține elevii de la prof. Faur Alina sau prof. Bușe Corina (https://www.asuschallenge.ro/)

Liceul nostru a fost selectat în programul ”Grow a school” oferit de Asociația Ascendis. Ca rezultat al implementării modulului de digitalizare, profesorii și elevii implicați în acest proiect vor beneficia de acces gratuit la sesiunile de formare din modulele: Soft-skills pentru profesori, Orientare în carieră pentru elevi și Incubatoare de inovație în școală. Un program de microînvățare online prin intermediul platformei Code of Talent ce include dezvoltarea de conținut educațional în această platformă și derularea a cel puțin două programe cu proprii elevi, fiecare program de microînvățare având 10-15 misiuni/pastile de învățare și desfășurându-se online pe o durată de 4-6 săptămâni. Suntem extrem de încântați să facem parte din această inițiativă și anticipăm cu nerăbdare rezultatele pozitive pe care această colaborare le va aduce școlii noastre.

Liceul Teoretic Dr. Mioara Mincu organizează alături de dna Kinetoterapeut Linu Mădălina (Elpsi Land) un webinar (29 ianuarie, ora 18:00 -18:45) dedicat sănătății și dezvoltării armonioase a copiilor noștri cu tema: Postura corectă și creștere armonioasă a copilului. Evenimentul dedicat părinților elevilor de clasa a IV a va fi online, desfășurat pe platforma Zoom și puteți transmite cunoștințelor apropiate linkul  de înregistrare: https://forms.gle/zcQvx3ww5skeudHS8

Despre eveniment

https://www.facebook.com/photo/?fbid=803085081816460&set=a.501389345319370

Luni, 12 februarie, în intervalul 9.00 -13.00, liceul nostru își deschide larg porțile atât pentru elevi cât și pentru părinți, bunici și cadre didactice care vor să ne cunoască, în cadrul evenimentului Ziua Porților Deschise, de la Liceul Teoretic Dr Mioara Mincu. Oaspeții noștri vor avea ocazia să ia parte la atelierele interactive (Future Skills, Universul Cunoașterii, Cafeneaua Artelor, Anatomy Room, Escape Classroom), pregătite de elevii și cadrele didactice ale unității.

Alte detalii administrative

Revenim cu o rugăminte importantă de a respecta prevederile stabilite în regulamentul intern referitoare la accesul părinților în unitatea școlară. Cu scopul de a menține o atmosferă propice desfășurării procesului educațional și pentru a evita orice perturbare, accesul părinților în unitate este permis doar în urma unei programări prealabile. În situația în care un părinte dorește să-și însoțească copilulla plecarea, după terminarea orelor de curs, vă rugăm să anunțați portarul și să așteptați la poarta liceului până la sosirea copilului. Vă mulțumim și apreciem înțelegerea și cooperarea dumneavoastră!

Suntem conștienți de importanța colaborării strânse dintre părinți și școală în procesul educativ al copiilor noștri. Privim cu seriozitate această alianță, înțelegând că o comunicare deschisă și continuă reprezintă una din cheile esențiale pentru succesul academic și personal al elevilor noștri. Vă reatașăm graficul programat pentru ședințele cu părinții respectiv graficul sesiunilor motivaționale pentru părinții clasei a XII a din cadrul Modulului 3 și vă încurajăm să participați activ. Prin aceste întâlniri, dorim să consolidăm parteneriatul nostru și să asigurăm un climat educativ susținut de o comunicare robustă între școală și familie, în sprijinul învățării.

Păstrând același registru, al pregătirii pentru examenele de Bacalaureat , anunțăm și pe această cale părinții elevilor de clasa a XII a că la nivelul unității există un grup pe whatsapp pentru părinți – BAC 2024 parinți liceul Mincu – unde veți primi informații utile despre programe școlare, progresul elevilor, de la profesorii disciplinelor pentru examen matematica/română/biologie/fizică/chimie. Pentru a-l accesa vă rugăm să luați legătura cu doamna dirigintă/director adjunct.

Agenda săptămânală pe site-ul liceului se găsește la rubrică NEWSLETTER cu parola mincu2024. (Veți găsi acolo arhiva cu toate informațiile trimise până acum, https://liceulmincu.ro/newsletter/).

Suntem în căutare de sponsori – donații pentru proiectul Transformă 20% într-un proiect pentru educație STEM https://liceulmincu.ro/implica-te/

Știți deja că ne dedicăm și susținem educația pentru știință și pentru sănătate a tinerelor generații! Dacă ești angajat, sau ai venituri din chirii, activități independente, drepturi de autor etc. poți redirecționa până la 3.5% din impozitul pe venit cu ajutorul formularului 230. Completează formularul de pe site și trimite-l scanat pe adresa contact@liceulmincu.ro  și îl depunem noi pentru tine!

Dacă doriți să ne susțineți în promovarea activităților noastre, ne-ar ajuta o distribuire a ultimului nostru articol despre 10 motive să alegi Liceul Teoretic Dr. Mioara Mincu.

,,La vârsta dragostei absolute, noi ȘTIM că vom izbândi

Cu educație și dragoste, lumea o vom cuceri!”

Avem aici imnul școlii noastre însoțit de mulțumirile noastre tuturor! https://www.youtube.com/watch?v=xTp3U7TT_Bg

Dacă doriți să ne susțineți în promovarea activităților de la clasa a V- a ne-ar ajuta o distribuire a newsletter-ului atașat.

DE LUNI, 29 IANUARIE VOR FI EMISE FACTURILE PENTRU RATA 6 CARE TREBUIE ACHITATĂ PÂNĂ LA DATA DE 10 FEBRUARIE 2024. Dacă între timp ați achitat, vă rugăm, să ignorați acest paragraf. Plata taxelor curente și a taxelor restante (după caz) până la data de 10 ale lunii, în următorul cont RO30 UGBI 0000 0720 2840 1 RON, deschis la Garanti Bank. Dacă ați achitat deja sumele aferente, vă mulțumim și vă rugăm respectuos să ignorați acest punct al Agendei noastre.

Atașat găsiți meniul zilelor 29 – 2 februarie.

Așa cum vântul aduce armonie naturii, limitările blânde sunt balsamul ce calmează sufletele noastre. Vă dorim un weekend plin de blândețe și bunătate alături de cei dragi!

 

Echipa managerială a Liceului Teoretic Dr. Mioara Mincu

 

3. Acord parinti_includere proiect si prelucrare date cu caracter personal_AS PROGRAM sustinere OLIMPIADE_2024. completat Ce am mai făcut la LTDMM

[pdf_embed url=”https://liceulmincu.ro/wp-content/uploads/2024/01/Alegeri-sanatoase_prezentare-generala.pdf”]

SEDINTE CU PARINTII_MOTIVATIONALA_clasa a XII a SEDINTE CU PARINTII

MENIU SAPTAMANA 29 IAN-02 FEB

[pdf_embed url=”https://liceulmincu.ro/wp-content/uploads/2024/01/Alegeri-sanatoase_prezentare-generala.pdf”]