Stimați părinți,

Specialiștii în psihologie susțin că, pentru a atinge starea de echilibru, oamenii trebuie să-și satisfacă deopotrivă cele trei nevoi psihologice de bază. Cum să rezolvi comportamentele negative ale copiilor: ce să eviți și ce să faci? Te invităm să descoperi, pas cu pas, ce trebuie să faci pentru a opri aceste comportamente, în cadrul webinarului dedicat acestui subiect, susținut mâine, 8 iunie, ora 10.00 de Maria Țolescu.

Proiecte săptămâna 3 – 7 iunie 2024

Emoționant momentul întâlnirii cu elevii clasei a XII a care ne-au promis că ne vom revedea în aceeași formulă peste …. 20 de ani! Vă invităm să răsfoiți primele amintiri

Clip video: https://www.youtube.com/watch?v=p8FJCGxzcgM&t=451s

,,Hackathonul de idei din cadrul proiectului „Creativitate și Inovație” a generat o competiție de cultură generală cu un impact atât asupra elevilor, cât și a profesorilor.

La întâlnirea săptămânală a clubului Science Squad, elevii de clasa a V a au avut ocazia să exploreze lumea fascinantă a lifturilor și ingineria din spatele acestora. Discuțiile au început cu povestea inovatoare a lui Otis Elisha, care în 1853 a revoluționat siguranța lifturilor, și au mers înapoi în timp până la contribuțiile lui Arhimede din secolul al IV-lea î.Hr.

Psihologul Atena Stoica a discutat despre stresul examenelor și a condus exerciții practice pentru reducerea și gestionarea emoțiilor în cadrul unui eveniment de orientarea școlară și vocațională la Școala Sf. Nicolae din sectorul 1.

Liceul nostru organizează o sesiune de admitere în clasa a V-a cu predare a unei limbi moderne de circulație internațională în regim intensiv. Procesul începe de săptămâna viitoare. Iată care este calendarul de admitere:

Proiecte săptămâna 10 – 14 iunie 2024

Vă informăm că elevii nu intră încă în vacanță, ci din contră, se află în cea mai intensă perioadă a anului școlar, dedicată evaluărilor finale. În acest sens, luni, la ora 9:30, se va organiza o simulare la matematică pentru clasele a X-a.
Dorim să începem o colaborare cu Spark Generation, o platformă de învățare online dedicată elevilor, părinților și școlilor inovatoare. Aceasta oferă o alternativă educațională modernă, fără limitările impuse de un sistem rigid, facilitând o experiență unică și personalizată de învățare. Este un loc unde flexibilitatea și inovația eclipsează rigiditatea.
Pentru a putea demara această colaborare, avem nevoie să cunoaștem numărul estimativ de elevi și profesori interesați. Vă rugăm să ne anunțați aici dacă doriți să participați. Avem nevoie de răspunsul dvs cât mai repede deoarece până în octombrie programul va fi gratuit.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScCzelSah7esUeBxCKqFmnfB-jGH3wzCJLor9D5OQOvih-apw/viewform
Pentru mai multe detalii, vă atașăm flyerele informative și video-urile de prezentare.
Video: Experienta elev Students_Platform_s Benefits.mp4 – Google Drive

Video: Experienta profesor Materials for Schools – Google Drive

Liceul Teoretic ,,Dr Mioara Mincu,, în colaborare cu Școala Postliceală Sanitară “Carol Davila”, organizează în data de 11 iunie 2024, ora 13.00, Ediția a II-a, a evenimentului “PREMIILE PENTRU ȘTIINȚĂ ELISA LEONIDA ZAMFIRESCU” prin care evidențiază educația STEM (Science,Technology, Engineering, Math) la nivelul municipiului Bucureşti şi la nivel național. În cadrul evenimentului vom premia și câștigătorii concursului de cultura generală.

Ca urmare a colaborării noastre cu Facultatea de Medicină Carol Davila vă invităm la două evenimente esențiale de educație medicală dedicate elevilor și studenților:

1️⃣ *Cancel Breast Cancer* 🎀

Un workshop dedicat prevenției cancerului de sân, unde vei învăța despre importanța autoexaminării și a controalelor periodice. Descoperă cum să protejezi sănătatea ta și a celor dragi prin informații valoroase și practice, cu ajutorul unui manechin care simulează prezența diferitelor forme de nodul.

2️⃣ *How to Gentleman* 👔
Un workshop destinat băieților, concentrat pe principalele probleme de sănătate care îi afectează. Află cum să previi și să tratezi diverse afecțiuni prin metode simple și eficiente, direct de la profesioniști în domeniu.

📅 *Când?* 11 și 12 iunie
📍 *Unde?* La Facultatea de Medicină Carol Davila

În cadrul acestor evenimente, vei avea acces la un booklet de educație medicală pentru adolescenți și tineri, creat cu pasiune de studenți la medicină și doctori. Este oportunitatea perfectă să înveți și să te implici activ în îngrijirea sănătății tale!

Înscrieri: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScLF4BFob0rKC2DBf_-ZU4vgdBTeRW9vZFD1XYYCslbkVTiDA/viewform?usp=sf_link

Alte detalii administrative

Pe măsură ce ne apropiem de finalul anului școlar, vă rugăm să contactați profesorii diriginți pentru a discuta situația școlară a elevilor, dacă nu ați reușit să participați la ședințele anterioare.

Liceul nostru a devenit centru ECDL! Ca partener acreditat, ne angajăm să oferim elevilor noștri oportunitatea de a se pregăti și de a susține examenele ECDL în cadrul propriului nostru liceu. De asemenea, elevii din alte licee sunt bineveniți să se înscrie la cursurile de pregătire ECDL, deoarece pe durata acreditării, orice tip de candidat ECDL poate fi testat in centrul liceului nostru.

Reînscrierea în anul școlar 2024 – 2025

Vă așteptăm la secretariat în intervalul orar 8.30 -15.00 pentru depunerea cererilor de reînscriere. Persoana de contact, Raluca Ielcean.
De asemenea, vrem să aducem mulțumiri părinților care ne recomandă altor părinți și să exprimăm recunoștința noastră. Ca semn de apreciere, oferim o reducere de 5% din taxa școlară pentru anul următor, pentru fiecare nouă înscriere în liceul nostru provenită din acele recomandări.

Campania de admitere – organizăm admitere la clasa a V a

Și Am lansat campania de Admitere 2024-2025. Toate informațiile despre procedura de înscriere, despre oferta noastră educațională și program, despre taxe și activități extracurriculare găsiți pe pagina noastră de ADMITERE:

Vă dorim un weekend răcoros, cu aromă de cireșe coapte și briză proaspătă!

Echipa managerială a Liceului Teoretic Dr. Mioara Mincu
flyer parinti

flyer profesori meniu 10-14 iunie