Stimați părinți,

Cu toții așteptăm cu nerăbdare acea perioadă a anului când spiritul sărbătorilor ne cuprinde și ne învăluie în căldura sa. Chiar dacă fulgii de nea nu au început încă să danseze din cer, inima noastră simte deja magia ce se apropie. În curând vom sărbători Ziua Sfântului Andrei, ziua biruinței, ce ne deschide poarta către luna cea mai generoasă a anului. Ne deschidem inimile și așteptăm cu emoție să umplem ghetuțele cu dorințe împlinite și bucurie.

Proiecte săptămâna 20-24 noiembrie

Atunci când oamenii se reunesc în jurul unui scop comun, cum ar fi protejarea mediului sau rezolvarea unei probleme sociale, obstacolele devin mai ușor de depășit. O lecție de determinare care ne arată cum împreună avem puterea de a influența în mod semnificativ schimbările din jurul nostru. Un apel la solidaritate și colaborare, transformând ideile în acțiuni concrete și relevante pentru construirea unui viitor mai sustenabil.

https://liceulmincu.ro/2023/11/20/plantfest-proiectul-romania-planteaza-al-asociatiei-act-for-tomorrow/

Este îmbucurător să vezi inițiative care cultivă și generații de elevi voluntari. Apreciem cu adevărat această „mentalitate deschisă” promovată de profesorii din comunitatea SuperTeach și suntem convinși că, cu astfel de tineri implicați, România se poate transforma cu adevărat într-un loc mai bun în decursul anilor ce vor urma. Felicitări, SuperTeach! Felicitări elevilor voluntari –  Alexandru Ionuț, Tudosa Ioana și Bătușar David!

https://liceulmincu.ro/2023/11/21/prezenti-la-conferinta-superteach-bucuresti-2023/  

Pe 20 noiembrie, am marcat un moment special – Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, în onoarea adoptării Convenției cu privire la Drepturile Copilului. Expoziția de tricouri personalizate ne va aminti tuturor de angajamentul nostru față de drepturile și respectul față de fiecare individ din comunitatea noastră școlară.

https://liceulmincu.ro/2023/11/20/uniti-pentru-drepturile-copilului-liceul-nostru-marcheaza-ziua-internationala-a-drepturilor-copilului-cu-creativitate-si-constientizare/

Salutul este mult mai mult decât un simplu gest, este o modalitate de a construi conexiuni umane autentice! Sărbătorind Ziua Mondială a Salutului, sub hashtagul #SalutulMincuOrazaDeLumina  am călătorit în jurul lumii prin cuvinte simple, dar pline de semnificație, cum ar fi „こんにちは” (Kon’nichiwa) în Japonia, „Bonjour!” în Franța sau „Hello!” în limba engleză.

https://fb.watch/ow0kYVMXev/

https://liceulmincu.ro/2023/11/21/ziua-internationala-a-salutului-promovare-a-interculturalitatii-la-liceul-nostru/

Cu o privire atentă asupra numerelor 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13,… descoperim o legătură fascinantă între matematică și armonia din natură. Secretul? Conexiunile subtile dintre matematică și natură ne arată că nu suntem doar martori, ci și participanți activi într-un univers guvernat de reguli matematice și legi ale naturii. Nu trebuie să călătorești până la marginile galaxiilor pentru a găsi modelul Fibonacci…. La #LiceulMincu, educându-ne în spiritul științei și matematicii, deschidem uși către descoperiri și înțelegeri profunde ale minunilor vieții și de ce nu, ale universului.,,

https://liceulmincu.ro/2023/11/23/descoperind-misterul-sirului-lui-fibonacci-o-calatorie-in-lumea-matematicii/

Atelierul dedicat gestionării relației cu alimentele sănătoase în adolescență (GRAs), având ca obiectiv informarea lor asupra alegerilor alimentare potrivite pentru creșterea și dezvoltarea optimă

https://www.facebook.com/liceulmincubucuresti/posts/pfbid02S8n27AoPcir3haNMRqb8snYpp18hQDkJcRVVzmf1aJmL1HKFWayVtz6QKV1H5UcGl

 

Vă invităm să urmăriți galeria foto de la Balul bobocilor.

 

Ești licean și te întrebi ce carieră ar trebui să alegi sau cum te poți informa cel mai bine la ce universitatea din străinătate ai putea aplica? Acum ai posibilitatea să găsești răspunsuri la Youni Fair City. Youni. Participarea este gratuită, iar înregistrarea se face prin intermediul formularului disponibil pe site-ul oficial al evenimentului. Youni Fair City se va desfășura în incinta Universității Tehnice de Construcții din București pe 25 noiembrie, între orele 10:00 și 18:00. Pentru mai multe informații și pentru a te înregistra, intră pe pagina evenimentului.

Vă mulțumim pentru prezența și implicare dvs. la ședințele cu părinții și vă invităm să citiți aici feedback-ul primit din partea părinților.

https://liceulmincu.ro/campania-de-admitere-2023-2024-testimoniale/

Ne vedem la Târgul de Carte Gaudeamus? – ediţia Bucureşti 2023 va avea loc în perioada 22 – 26 noiembrie, la Pavilionul Central (A) Romexpo. Program de vizitare: zilnic,  între orele 10:00 şi 20:00. Accesul publicului va fi gratuit.

Află mai mult: https://www.gaudeamus.ro/info/gaudeamus-bucuresti-2023/8681

,,La vârsta dragostei absolute, noi ȘTIM că vom izbândi

Cu educație și dragoste, lumea o vom cuceri!”

Avem aici imnul școlii noastre însoțit de mulțumirile noastre tuturor elevilor și profesorilor care au participat la această călătorie muzicală minunată, mulțumiri speciale Prof. muzică Gabriel Tran, vocea care a devenit coloana sonoră a spiritului nostru școlar.

https://www.youtube.com/watch?v=xTp3U7TT_Bg

Pe 26 noiembrie 2023, când privim înapoi la viața și cariera lui Ivan Patzaichin, nu putem să nu fim cuprinși de o adâncă emoție și recunoștință. În memoria lui Ivan, râul vieții continuă să curgă, iar pagaia sa ruptă devine simbolul unei vieți dedicate cu pasiune și determinare a unei iubiri veșnice pentru apă și competiție.

https://liceulmincu.ro/2023/11/24/ivan-patzaichin-model-de-urmat-pentru-intraga-comunitate/

https://liceulmincu.ro/2022/12/14/oameni-care-ne-inspira-in-educatie-ivan-patzaichin-si-teodor-frolu/

Proiecte  săptămâna 27 –29 noiembrie

De multe ori în adolescență din dorința de a fi într-o gașcă, ajungem să avem comportamente și atitudini care poate nu ne reprezintă în totalitate, cu care în interior nu suntem de acord, dar pe care le acceptăm din teama de a nu pierde prietenii sau poate din dorința de a părea ,,mai cool,, în fața prietenilor. Dna Elena Dorobanțu, reprezentant al Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sector 2 București, ne va povesti despre politicile în domeniul prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri și despre pericolul pe care îl are consumul drogurilor asupra stării de sănătate cât și a comportamentului generat de consumul de substanțe interzise, marți 28 noiembrie 2023.

Completăm viața culturală și socială a școlii noastre, cu o Șezătoare TRADIȚIONALĂ intitulată ROMÂNIE, DRAGĂ-MI EȘTI ce va celebra Ziua Națională a României în data de miercuri, 29 noiembrie. Îi așteptăm la școală cu un obiect tradițional. Pe perioada zilei respective, elevii vor purta costume tradiționale  sau, dacă nu puteți asigura o astfel de ținută, cămașă/tricou simplu, în una din culorile naționale accesorizat cu fundiță-tricolor. Detalii despre evenimentul săptămânii vor primi elevii de la dl profesor de istorie, Dragoș Marinescu. În plus, corul liceului, sub îndrumarea profesorului de muzică, dl Gabriel Tran, va înfrumuseța atmosfera cu sunete magice cu un colaj de melodii specifice evenimentului, contribuind astfel la crearea unei atmosfere festive și autentice.

În același ton de  Sărbătoare, de Ziua Internațională a Felicitărilor electronice, 29 noiembrie, ediția II, la orele de informatică, elevii noștri, alături de dnele prof. Faur Alina și prof. Bușe Corina, vă vor trimite prin e-mail, cu bucurie și entuziasm primele felicitări realizate de ei însoțite de urările lor și gândurile bune!

Pentru elevii de clasa a XII-a, vă reatașăm link-urile unde se găsesc modele de subiecte pentru examenul de Bacalaureat: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/modele-de-subiecte-pentru-bacalaureat-2024-si-evaluarea-nationala-2024-publicate-de-ministerul-educatiei-2564031

Aceste materiale reprezintă resurse valoroase pentru o pregătire eficientă, oferind posibilitatea de a se familiariza cu tipurile de întrebări și de a exersa cunoștințele. Subiectele de la simulare date în județul Ilfov le găsiți aici Simulare Bacalaureat 2024. Subiecte și bareme de corectare la matematică din județul Ilfov – Edupedu.ro

Vă reamintim că avem programate primele simulări astfel: 11 decembrie – matematica, 12 decembrie – lb.romana, 13 decembrie – biologie/fizica, 14 decembrie – lb.engleză. În continuare, vom organiza simulări în penultima săptămâna a fiecărui modul.

În altă ordine de idei, vă reamintim că, în conformitate cu Structura anului școlar 2023-20234 zilele de 30 Noiembrie (Sf. Andrei) și 1 Decembrie (Ziua Națională) sunt zile libere, ceea ce înseamnă că nu se vor desfășura activități didactice.  Ne revedem și reluăm activitatea didactică – LUNI, 4 DECEMBRIE 2023!

Vă îndemnăm să vă bucurați de această mică pauză, zile libere și să vă delectați cu filme care vă vor învălui într-o atmosferă plăcută în timp ce savurați ceaiul cu lămâie și simțiți aroma îmbietoare a portocalelor și mirosului de scorțișoară.

Iată o serie de recomandări venite din partea noastră:

În această perioadă minunată a sfârșitului de noiembrie, sărbătorim nu doar Ziua Națională a României, ci și pe Sfântul Andrei, ocrotitorul țării noastre. Ca să marcăm aceste momente cu bucurie și să aducem în sălile noastre de clasă energia pozitivă a sărbătorilor, vă invităm să participați la o tradiție frumoasă și plină de însemnătate. Așa cum spune și tradiția românească, fiecare dintre elevi poate aduce în clasă un ghiveci/o farfurie sau vas de sticlă cu grâu. Grâul, simbol al belșugului și vieții, va fi așezat cu grijă în pământ sau într-un mediu adecvat pentru a încolți. Acest gest pare a nu fi doar o tradiție, ci și o modalitate de a aduce noroc și bogăție în viețile noastre. Vom crea astfel împreună un colț/ pervaz al belșugului și al prosperității în sălile noastre de clasă.

În săptămâna 4 – 8 decembrie, ne dorim ca Moș Nicolae să se oprească în călătoria sa, și pe la liceul  nostru, pentru toți elevii pregătind poate cea mai frumoasă perioadă a anului pentru copii, perioada Sărbătorii de Crăciun.  Pentru a reuși acest lucru, avem nevoie și de această dată, de sprijinul dvs cu sugestii și disponibilitate de implicare. În acest sens, vă rugăm să o contactați pe dna director adjunct, ioana.radulescu@liceulmincu.ro

Desigur, cea mai așteptată tradiție a sărbătorilor de iarnă este împodobirea Bradului de Crăciun, de aceea ne pregătim de ediția a III-a, a concursului pe clase BRADUL INEDIT – despre care, când revenim la școală, elevii vor primi informații de la dna prof. Cristina Costache.

Alte detalii administrative

Dragi părinți, în încercarea noastră de a fi în contact tot timpul și de a împărtăși momente minunate cu voi, vă trimitem o agendă săptămânală detaliată (care poate fi citita si aici https://liceulmincu.ro/newsletter/ cu parola mincu2024), care vă oferă o radiografie exhaustivă a tuturor activităților din liceu. Îmbrăcată în cuvinte pline de căldură și afecțiune, ne dorim să vă ținem la curent cu fiecare triumf, fiecare efort și fiecare realizare a copiilor noștri. Adițional, vă solicităm, cu recunoștință, să ne împărtășiți și dumneavoastră orice informație relevantă despre activitățile pe care copiii noștri le desfășoară în afara liceului (pasiuni, concursuri, sport,  muzică, voluntariat etc). Prin acest schimb constant de informații, dorim să construim împreună un mediu de învățare care să consolideze legăturile dintre școală și familie.

Suntem în căutare de sponsori pentru proiectul Învață să salvezi !

De obicei, în fața unor accidente, devenim conștienți de faptul că atât noi, cât și cei dragi nouă, am putea avea nevoie de prim ajutor într-un moment critic. Prin urmare, suntem în căutarea sprijinului financiar/ sponsorizări pentru proiectul nostru, o inițiativă educațională, care are ca obiectiv să înzestreze elevii din clasele I-VIII cu competențele necesare pentru a gestiona situații de urgență și a oferi prim ajutor eficient. Importanța acestei inițiative constă în faptul că abilitățile și cunoștințele dobândite pot face diferența între viață și moarte în momentele critice. Ne dorim cu toții să avem în jurul nostru persoane pregătite și capabile să acorde ajutor până la sosirea serviciilor de salvare. Suntem ferm convinși că fiecare formă de sprijin acordată proiectului nostru va aduce beneficii semnificative societății în timp, contribuind la sporirea nivelului de siguranță și protejarea vieților. Fiecare contribuție a Dvs. contează, fie că decideți să împărtășiți această veste mai departe sau să ne contactați la numărul de telefon 0726231744 pentru a afla cum puteți susține această inițiativă deosebit de importantă pentru noi.

Dacă doriți să ne susțineți în promovarea activităților noastre, ne-ar ajuta o distribuire a ultimului nostru articol despre 10 motive să alegi Liceul Teoretic Dr. Mioara Mincu.

IMPORTANT! DE LUNI, 27 NOIEMBRIE SE VOR EMITE FACTURILE PENTRU RATA 5 CARE TREBUIE ACHITATĂ PÂNĂ LA DATA DE 10 DECEMBRIE 2023. Dacă între timp ați achitat, vă rugăm, să ignorați acest paragraf. Plata taxelor curente și a taxelor restante (după caz) până la data de 10 ale lunii, în următorul cont RO30 UGBI 0000 0720 2840 1 RON, deschis la Garanti Bank. Dacă ați achitat deja sumele aferente, vă mulțumim și vă rugăm respectuos să ignorați acest punct al Agendei noastre.

Mai e puțin din luna noiembrie și sunt multe oportunități gratuite pentru TINERI

Totul acoperit – Stagii de practică în alte țări cu AIESEC. Caută domeniul tău aici:

https://aiesec.org.ro/intern-with-aiesec-ro/

Vrei activități de voluntariat la tine în zonă? Vezi acest site:

https://voluntariat.ro/volunteers/articles/opportunities/centre-contact

Vrei să aduni experiență, dar nu știi unde? Vezi aici:

https://youth.europa.eu/go-abroad/volunteering/opportunities_ro

Îți place să scrii? Fii voluntar aici: https://eugandesc.ro/specializare-content-writer/

Vrei să înveți programare gratuit? Vezi acest site: https://codefinity.com/

Cursuri de programare cu certificare oferite de Harvard

https://www.classcentral.com/report/free-certificates/#harvard

1 lună de cursuri gratuite pe orice temă oferite de LinkedIN

https://www.linkedin.com/learning/

Antreprenor până în 25 de ani? Fă un video de 60 secunde și poți câștiga 12.000 euro  https://www.eurodesk.ro/termen-eurodesk-2023/vrs/IDed/56

Vrei să faci o schimbare în jur? Participă la webinariile World Vision din 20-27 noiembrie https://bit.ly/3udSTvT

Elev de liceu pasionat de info? Uite o competiție pentru tine adfaber.org/edb-startup

Competitie pentru 4 burse la TEE Executive MBA de 33000 euro – Deadline 3 decembrie – https://teecluj.ro/executive-mba/apply-now-to-the-scholarship-competition.html

Concurs Stop Fake News – deadline 10 dec

Concurs Securitatea pentru tineri

Cehia – Totul acoperit – Training pe comunicare

Călătorești cu 700 euro dacă ai între 16-21 ani

https://www.eurodesk.ro/termen-eurodesk-2023/vrs/IDed/128

Iubitor de limbi străine? Vezi stagiul de practică

https://www.eurodesk.ro/termen-eurodesk-2023/vrs/IDed/11

Pasionat de fotografie? Aplică la concurs:

https://www.eurodesk.ro/termen-eurodesk-2023/vrs/IDed/34

Elev pasionat de fotografie? Concursul acesta e pentru tine:

https://www.eurodesk.ro/termen-eurodesk-2023/vrs/IDed/159

Iași – forum pentru tineri implicați în comunitate – https://bit.ly/452dr72

Sub 25 de ani și pasionat de climă? Participă la Olimpiada de Științe Climatice – https://www.eurodesk.ro/termen-eurodesk-2023/vrs/IDed/12

Atașat găsiți meniul zilelor 27 – 29 noiembrie.

 

La Mulți Ani sănătoși și fericiți alături de cei dragi! Sărbătoriți în armonie și bucurați-vă de ocrotirea Sfântului Andrei, ocrotitorul României.

La mulți ani, țării noastre! La mulți ani, România!

 

Echipa managerială a Liceului Teoretic Dr. Mioara Mincu

 

meniu 27-29 noiembrie