Stimați părinți,

La multi ani!

Începuturile sunt ca paginile albe, pregătite să fie umplute cu povești și reușite noi. La începutul lui 2024, vă urez să fiți martorii și parte a fiecărei realizări a minunilor noastre, să vă bucurați de fiecare pas încrezător pe care îl facem împreună și să vă simțiți mândri de fiecare reușită a lor. Sănătate, fericire cu mii de zâmbete colorate și dorințe împlinite să vă aducă noul an!

Ca o tradiție, la trecerea într-un nou an, să ne uităm împreună la tot ceea ce am realizat împreună în anul care tocmai ce a trecut. Ne ajută să reflectăm la reușitele obținute, lecțiile învățate și provocările depășite, pentru a prospera și continua într-un mod minunat și în următorul an. Cuvintele care descriu acest an sunt: obiective atinse, conexiune elev-școală-familie, impact în societate, educație pentru știință și sănătate. Așa că, iată, retrospectiva anului 2023:  https://liceulmincu.ro/2023/12/31/retrospectiva-anului-2023/

Ne bucurăm să vă regăsim cu gânduri bune, iar de Luni 08.01.2024, a început modulul al III-lea din anul școlar 2023-2024. Acesta se va desfășura până pe 16 februarie 2024. În săptămâna 12-16 februarie se desfășoară programul Săptămânii Altfel, cu care vom reveni în agendele viitoare, urmând ca în perioada 19-23 februarie 2024, elevii să aibă o altă săptămână de vacanță, conform structurii decisă de Ministerul Educației.

Lunile Ianuarie și Februarie ne vor aduce activități interesante pentru copii și, mai ales, cu finalități educaționale reale, autentice și veți avea posibilitatea să vă bucurați și dumneavoastră de activitățile pe care le desfășurăm urmărind postările de pe Facebook (https://www.facebook.com/liceulmincubucuresti, site https://liceulmincu.ro/  sau citind agenda săptămânală pe site-ul liceului la rubrică NEWSLETTER cu parola mincu2024. (Veți găsi acolo arhiva cu toate informațiile trimise până acum, https://liceulmincu.ro/newsletter/).

 

Proiecte  sfârșit de DECEMBRIE

 

A planta un copac este nu doar un gest de grijă, ci o promisiune că natura va răspunde la chemarea noastră și va îmbrățișa din nou inima Pământului într-un dans infinit al regenerării și al sănătății durabile. Așadar în cadrul Proiectului Adoptă un copac – România plantează pentru mâine, OMV Petrom, noi am plantat copacii primiți la Conțești, județul Dâmbovița și în București.

https://liceulmincu.ro/2023/12/22/liceului-nostru-contribuie-la-viitorul-verde-al-romaniei-campania-plantez-speranta-la-distanta/

În perioada sărbătorilor de iarnă, liceul nostru a fost împodobit cu bucurie și entuziasm în cadrul Târgului și Serbării de Crăciun 2023. Evenimentul a fost o adevărată manifestare a comunității noastre școlare, aducându-ne împreună elevi, cadre didactice și părinți într-un cadru festiv plin de trăiri pozitive.

https://www.facebook.com/liceulmincubucuresti/posts/pfbid0JJAUEyKKpLxWRtqAhsq6o53K9KwpGiDmVaYNdpB1ZSFXbHgJ7zVe8vo8gSt8V5iAl

https://liceulmincu.ro/2023/12/20/serbarea-si-targul-de-craciun-de-la-liceul-nostru/

Excursia de o zi, de la Craiova, a reușit să ne adune pe majoritatea dintre noi, pentru a vizita Târgul de Crăciun din Craiova, considerat al doilea cel mai frumos din Europa, după cel din Budapesta.

https://liceulmincu.ro/2023/12/22/excursie-la-targul-de-craciun-din-craiova/

Într-o eră în care cuvintele se transformă în pixeli și cărțile prind viață pe ecrane, suntem bucuroși și norocoși să aducem în lumina reflectoarelor o bijuterie a trecutului: o bibliotecă bogată în cărți autentice și înțelepciune în paginile lor. Donația este rezultatul generozității extraordinare a unui partener de nădejde: Anticariatul GALERIILE CIȘMIGIU, reprezentat de dl Marin DOBRESCU și dna Roberta Antonie

https://liceulmincu.ro/2024/01/08/carti-in-dar-de-la-anticariatul-galeriile-cismigiu/

Săptămâna aceasta, la Club de Științe în limba engleză – Science Squad – elevii clasei a V- a au explorat tainele sistemului circulator, de la inimă și sânge la transfuzii și circulația sângelui în organism. Această experiență unică a oferit elevilor ocazia de a se conecta direct cu lumea științei într-un mod inedit.

https://liceulmincu.ro/2024/01/10/despre-inima-la-science-squad-clubul-de-stiinte-in-limba-engleza/

11 ianuarie – de Ziua Internațională a Cuvântului „Mulțumesc” fiecare dintre noi a primit un cadou prețios – 86.400 de secunde. Cu câtă recunoștință le-am folosit? Am folosit oare vreo secundă să spunem Mulțumesc? De câte ori am adresat „mulțumesc” cuiva drag? dorim să aducem un sincer și călduros „Mulțumesc” fiecărui membru al comunității. În spiritul recunoștinței, vrem să exprimăm aprecierea noastră profundă pentru contribuția fiecărui elev, profesor, personal auxiliar și părinte.

https://liceulmincu.ro/2024/01/11/ziua-internationala-a-cuvantului-multumesc-11-ianuarie/

 

Proiecte  săptămâna 14 – 18  IANUARIE

 

În luna ianuarie, liceul nostru va găzdui un eveniment special – Alege cu încredere – Târgul Altfel al Universităților din luna ianuarie! Elevii de claselor a XII-a și a XI-a vor avea oportunitatea de a explora diversele oferte educaționale oferite de diferite facultăți. Reprezentanți ai universităților vor fi prezenți în liceu pentru a oferi informații detaliate despre programele academice și specializările disponibile. Acest eveniment personalizat le va permite elevilor să adreseze întrebări direct reprezentanților facultăților, ajutându-i să facă alegeri informate privind viitorul academic.

  • Prezentare Facultatea de Energetică, Politehnică – 16 ianuarie, ora 11.00
  • Prezentare Facultatea de Drept, ASE – 18 ianuarie, ora 11.00
  • Prezentare Școala Postliceală Sanitară Carol Davila – 23 ianuarie, ora 11

Vă vom ține la curent și cu alte programări.

Pe lângă activitățile non-formale din calendarul activităților extrașcolare și extracurriculare, cu care v-am obișnuit și pe care le pregătim în fiecare săptămână cu entuziasm curricular, vă anunțăm totodată că urmează în lunile ianuarie/februarie perioada de pregătire și desfășurare a olimpiadelor școlare la nivelul unității. Vă anexăm  graficul de pregătire.

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale – luni 15 ianuarie, orele 13.30 –  15.30 – elevii vor avea ocazia să participe la un tur ghidat al ATENEULUI Român din București. Detalii prof. limba română, Iaciu Daniela. De asemenea, o serie de muzee și instituții culturale organizează evenimente la care vă invită să participați cu acces gratuit.

https://mnlr.ro/zilele-culturii-nationale-la-mnlr-o-editie-dedicata-celor-mai-mici-vizitatori-15-18-ianuarie-2024/

În noua eră digitală, tehnologia evoluează mult mai rapid. De aceea, este foarte important să susținem elevii pasionați de soluții digitale.  ASUS România își propune să stimuleze creativitatea elevilor din România și să contribuie la îmbunătățirea performanțelor școlare în domeniul Tehnologiei Informației și a Comunicațiilor (TIC). Concursul se desfășoară în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și este inclus în Calendarul Activităților Educative Municipale 2024. Mai multe detalii puteți obține de la doamnele profesoare de informatică și se găsesc pe site-ul https://www.asuschallenge.ro/

 

Transmitem cele mai călduroase gânduri de încurajare și succes elevului nostru, Apreutesei Theodor la examenul de admitere, disciplina geografie, de la Centrul de Excelență al Municipiului București pentru mâine, 13 ianuarie, profesor coordonator Cocârlea Valentin. Baftă! Îți ținem pumnii, Teo!

 

Alte detalii administrative

 

Referitor la utilizarea excesivă a telefoanelor mobile și beneficiile limitării acesteia în timpul orelor școlare vă reamintim că elevii închid și predau telefoanele închise la începutul programului și le primesc la sfârșitul acestuia. Pentru situații sau urgențe care ar putea apărea, vă punem la dispoziție un număr de telefon de la secretariatul școlii 0212114051 sau 0734828490, unde puteți lua legătura cu personalul școlii, fie că este vorba de diriginte, secretar, profesor de serviciu, consilier școlar, director sau orice alt membru al echipei didactice pentru a rezolva prompt orice problemă sau situație care necesită intervenția școlii. Mai multe despre acest subiect puteți reciti în scrisoarea atașată.

Se reiau cluburile cu plată – șah, teatru și robotică. Vă atașăm regulamentul cluburilor unde regăsiți abonamentele pentru toate cluburile pe care le-am putea oferi. Pentru înscriere vă rugăm să luați legătura la secretariat cu doamna Raluca Ielcean.

Întrucât suntem deschiși și preocupați de nevoile lor îmbinate cu starea de bine, vă rugăm să ne comunicați ce alte cluburi își/ v-ați doresc (dori) să aducem în liceu prin completarea acestui link

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScBgOST7xx0L0rhL4K-frzHhTu9TrQXJmg5ZbqfTc3Xf9i-rg/viewform

Constatând prezența redusă a elevilor la orele de pregătire suplimentară de la matematică sub 45%, începând cu joi 18 februarie, clasele a X a vor desfășura această pregătire împreună în intervalul 14.10-16.00 Restul claselor rămân la orele de pregătire după programul anunțat la începutul pregătirii.

Suntem în căutare de sponsori – donații pentru proiectul Transformă 20% într-un proiect pentru educație STEM https://liceulmincu.ro/implica-te/

Știți deja că ne dedicăm și susținem educația pentru știință și pentru sănătate a tinerelor generații! Dacă ești angajat, sau ai venituri din chirii, activități independente, drepturi de autor etc. poți redirecționa până la 3.5% din impozitul pe venit cu ajutorul formularului 230. Completează formularul de pe site și trimite-l scanat pe adresa contact@liceulmincu.ro  și îl depunem noi pentru tine!

Dacă doriți să ne susțineți în promovarea activităților noastre, ne-ar ajuta o distribuire a ultimului nostru articol despre 10 motive să alegi Liceul Teoretic Dr. Mioara Mincu.

,,La vârsta dragostei absolute, noi ȘTIM că vom izbândi

Cu educație și dragoste, lumea o vom cuceri!”

Avem aici imnul școlii noastre însoțit de mulțumirile noastre tuturor! https://www.youtube.com/watch?v=xTp3U7TT_Bg

 

Vă reamintim ca taxa se plătește până la data de 10 ale lunii, în următorul cont RO30 UGBI 0000 0720 2840 1 RON, deschis la Garanti Bank. Dacă ați achitat deja sumele aferente, vă mulțumim și vă rugăm respectuos să ignorați acest punct al Agendei noastre.

 

Atașat găsiți meniul zilelor 14 – 18 ianuarie.

Vă dorim un 2024 cu amestec de tihnă și bucurie presărăt cu sănătate și mii de zâmbete colorate!

Echipa managerială a Liceului Teoretic Dr. Mioara Mincu

PROGRAM OLIMPIADE_2024. completat REGULAMENT CLUBURI 2023 Dragi părinți_ref telefoane mobile MENIU 15-19 ianuarie (1)