Stimați părinți,

Sperăm că ați avut parte de porții copioase de râs pe 8 februarie, cu ocazia Zilei Râsului și a Fericirii, în compania celor dragi. Știți că un râs sănătos poate ajuta la diminuarea presiunii arteriale și poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătatea noastră. Și, poate ați observat că bebelușii pot râde chiar înainte de a vorbi, un gest inocent care ne aduce mereu bucurie în inimi. Râsul este înrădăcinat în noi, la fel ca și iubirea. Și, cum săptămâna viitoare celebrăm Valentine’s Day, avem încă un prilej minunat de a sărbători acest sentiment profund. Haideți să-i facem pe cei dragi să zâmbească și să simtă că sunt apreciați. Să ne aducem aminte de rolul lor esențial în viața noastră, să admirăm frumusețea lor și să le mulțumim pentru prezența lor alături de noi. Cu doar câteva cuvinte simple de iubire de Sfântul Valentin sau de Dragobete, pe 14 februarie respectiv 24 februarie, putem transmite atât de multă bucurie.

Proiecte  săptămâna  5  – 9 FEBRUARIE

 Seria de olimpiade organizate la nivelul unității a continuat  cu – Olimpiada la MATEMATICĂ, luni 5 februarie, Olimpiada la BIOLOGIE, 7 februarie, Olimpiada la Chimie, 8 februarie și Olimpiada la  LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, 9 februarie! Vă invităm să citiți părerile elevilor despre organizarea olimpiadei în următorele materiale.

https://liceulmincu.ro/2024/02/06/olimpiada-de-matematica-evenimentul-de-interes-al-zilei/

https://liceulmincu.ro/2024/02/07/biologi-in-actiune-olimpiada-de-biologie/

https://liceulmincu.ro/2024/02/08/calatorie-literara-la-olimpiada-de-limba-si-literatura-romana/

Felicităm și prin intermediul agendei elevii care s-au calificat – David Vitoș (clasa a X a) – olimpiada de matematică – concurs de matematică aplicată ,,Adolf Haimovici,, (profesor îndrumător Iulia Liberis), Apreutesei Theodor (clasa a IX a) calificat la etapa județeană a Olimpiadei de fizică, (prof îndrumător Aldea Daniela), Apreutesei Theodor (clasa a IX a), Rebeca Ioniță (clasa a IX a), Popa Alexandra (clasa a IX a ),  Drăguț Șerban  (clasa a X a ), Bodor Natalya (clasa a X a ), Milutinovici Cristina (clasa a X a )  calificați la Olimpiada de Engleză (prof îndrumător Mara Tamaș), Apreutesei Theodor (clasa a IX a) calificat la Olimpiada de Geografie, Baciu Luca (clasa a V a), Marcu Vlad (clasa a V a) calificați la Concursul de Geografie Terra (profesor îndrumător Cocârlea Valentin). Bravo! Felicitări!

Suntem alături de voi și vă dorim mult succes la următoarea etapă!

Fetele din liceu au fost invitate să participe la programul internațional Technovation Girls, care promovează dezvoltarea abilităților de antreprenoriat și programare prin crearea unei aplicații mobile pentru rezolvarea unei probleme comunitare. Proiectul, susținut de Ministerul Educației, oferă oportunitatea gratuită de învățare iar participanții primesc diplome recunoscute la nivel internațional.

https://liceulmincu.ro/2024/02/05/despre-oportunitati-de-dezvoltare-in-tehnologie-tehnovation-girls/

Dacă încă ești nesigură cu privire la implicarea în comunitatea fetelor care doresc să aducă schimbări în lume prin tehnologie, îți recomandăm să urmărești clipul următor, în care Maria Popescu (reprezentant Adfaber) prezintă argumentele sale entuziaste pentru participare.

Despre oportunități de dezvoltare în tehnologie la LTDMM: Technovation Girls – YouTube

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului, marcată în fiecare an la 4 februarie, ne invită la conștientizare și la acțiune pentru o lume mai puțin împovărată de cancer. Ne-am manifesta solidaritatea și empatia purtând culoarea lavandei în data de 6 februarie 2024.

https://liceulmincu.ro/2024/02/08/impreuna-impotriva-cancerului-ltdmm-marcheaza-ziua-internationala-impotriva-cancerului/

Cu ocazia Zilei Internaționale a fetelor și femeilor din domeniul Științei, Comisia Națională a României pentru UNESCO, L Oreal România, Ambasada Franței în România și Institutul Francez în România a organizat joi, 8 februarie, 14,00 – 17,00 conferința ,,For woman in ScienceConference Get inspired by leaders in sciences.,,

https://liceulmincu.ro/2024/02/09/prezente-la-conferinta-for-woman-in-scienceconference-get-inspired-by-leaders-in-sciences/

Programul Alegeri Sănătoase, susținut de Asociația Salvați Copiii, va începe în luna martie și vă mai puteți exprima acordul aici:

https://drive.google.com/drive/folders/1nNzK5vokZGM3bxckAS8f_0qK1NvrjsRc?usp=sharing

Ședințele cu părinții din cadrul Modulului 3 la care vă încurajăm să participați s-au organizat online. Suntem conștienți de importanța colaborării strânse dintre părinți și școală în procesul educativ al copiilor noștri și vă mulțumim pentru participare.

Vă invităm cordial să vă alăturați fizic în audiențe cu directorii unității școlare pentru a discuta despre progresele și nevoile copiilor dumneavoastră. Înțelegem cât de esențială este legătura strânsă dintre școală și familie în asigurarea unei educații de calitate. În cadrul acestor întâlniri, avem ocazia să colaborăm pentru a sprijini dezvoltarea optimă a elevilor noștri. Așteptăm cu nerăbdare să împărtășim informații și să ascultăm perspectivele dumneavoastră. Înscrierile pentru audiențe ce se desfășoară fizic pot fi făcute prin intermediul link-ului următor

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1_DzvIUuyHri89ZslaxNNd8Tjh081DwcpDyhquEhW8Sg/edit#gid=0

Felicităm elevii (în special Daniela Achim, clasa a XI -a), profesorii, echipa de consiliere și pe toți cei care s-au implicat în finalizarea puzzle-ului cu 1000.

https://liceulmincu.ro/2024/01/31/abordarea-strategica-prin-puzzle-liceul-nostru-sarbatoreste-a-doua-editie-a-international-day-of-puzzle/

Îndemnul la lectură de Ziua Cititului Împreună prin campania World Read Aloud Day (WRAD) inițiată de LitWorld, ne-a stârnit să descoperim frumusețea și beneficiile lecturii cititului împreună. Mulțumim celor care ne-au trimis fotografii cu familia citind.

https://liceulmincu.ro/2024/02/01/ziua-cititului-impreuna-un-prilej-de-conexiune-cu-cei-din-jur/

 

În cadrul orelor de Educație pentru sănătate, elevii clasei a IX-a au avut ocazia să învețe tehnici noi și importante în domeniul medical. Sub îndrumarea atentă și coordonarea doamnei prof. de nursing, Cristina Costache, elevii au experimentat introducerea soluțiilor medicamentoase lichide prin injecția intramusculară și subcutanată.

https://liceulmincu.ro/2024/02/06/educatiepentrusanatate-elevii-clasei-a-ix-a-invata-tehnici-medicale/

La clubul de științe în limba engleză – Science Squad – elevii clasei a V a au descoperit conceptul de presiune și au aplicat cunoștințele lor construind propriile rachete și lansându-le cu succes pe terenul de sport al liceului. Cine ar fi crezut că elevii noștri vor putea realiza propriile rachete și lansatoare?

https://liceulmincu.ro/2024/02/06/explorand-puterea-presiunii-la-science-squad-clubul-de-stiinte-in-limba-engleza/

Tot în această săptămână am aflat despre postura corectă și creștere armonioasă a copilului în cadrul evenimentului dedicat părinților alături de dna Kinetoterapeut Linu Mădălina (Elpsi Land), un webinar dedicat părinților.

https://liceulmincu.ro/2024/01/30/16133/

Vă invităm să urmăriți momentele cheie ale webinarului

https://www.youtube.com/watch?v=K456h7pl2TQ&t=166s

Centrul nostru de consiliere a participat la lansarea proiectului P.R.I.E.T.E.N.I.E la Nicolae Titulescu Middle School (Școala Gimnazială Nicolae Titulescu). Tema principală a evenimentului s-a axat pe explorarea de strategii pentru prevenirea și intervenția în bullying „Dezvoltarea socio-emotionala – factor de risc, prevenție, intervenție și remisie”

https://liceulmincu.ro/2024/02/08/strategii-pentru-prevenirea-si-inteventia-in-bullying-la-liceul-nostru/

 

Împărtășim cu Dvs din emoțiile și gândurile zilei de 10 februarie, sărbătoarea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila, a Fundației Umaniste „Dr. Mioara Mincu”, a Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu” și a Școlii Gimnaziale „Dr. Mioara Mincu” din Comuna Conțești, județul Dâmbovița. În fiecare an, în această zi, toate gândurile noastre se îndreaptă spre cea care a fost numită Doamna nursingului românesc, Doamna dr. Mioara Mincu. Continuăm să ducem mai departe la împlinire misiunea pe care ne-a lăsat-o moştenire.

https://liceulmincu.ro/2024/02/09/trei-scoli-sub-egida-aceluiasi-nume-dr-mioara-mincu-10-februarie/

https://edu.mincu.org/

Proiecte  săptămâna 12  – 15 FEBRUARIE

Organizarea Săptămânii Școala Altfel reprezintă o inițiativă esențială în contextul educației, oferind un cadru diferit, inovator pentru elevi și cadrele didactice. Această săptămână dedicată activităților extracurriculare și experimentale aduce o abordare proactivă asupra învățării, oferind oportunități unice de explorare și dezvoltare a abilităților non-formale. În săptămâna 12-16 februarie se desfășoară programul Săptămânii Altfel, urmând ca în perioada 19-23 februarie 2024, elevii să aibă o altă săptămână de vacanță, conform structurii decisă de Ministerul Educației. În această săptămână altfel, nu se servește masa și nu se desfășoară cluburile vocaționale. Programul Săptămânii Altfel, pe clase, în intervalul orar 9.00 – 13.00 îl veți primi de la diriginții claselor.

Luni, 12 februarie, în intervalul 9.00 -13.00, când liceul nostru își deschide larg porțile atât pentru elevi cât și pentru părinți, bunici și cadre didactice care vor să ne cunoască, în cadrul evenimentului Ziua Porților Deschise. Oaspeții noștri vor avea ocazia să ia parte la atelierele interactive (Future Skills, Universul Cunoașterii, Cafeneaua Artelor, Anatomy Room, Escape Classroom), pregătite de elevii și cadrele didactice ale unității. Elevii liceului nostru s-au pregătit alături de profesorii responsabili –  Daniela Măcinic, Cocârlea Valentin, Condruț Ariana, Costache Cristina, Nănescu Florina pentru surprizele din cadrul atelierelor. ELEVII SUNT RUGAȚI SĂ POARTE UNIFORMA ȘCOLARA – TRICOUL POLO BRODAT CU SIGLA UNITĂȚII.

15 februarie, Ziua națională a lecturii, încă un prilej să promovăm cititul și beneficiile pe care le are acesta în viața fiecăruia dintre noi – 10 minute de lectură oriunde am fi!

În perioada 5 februarie – 29 februarie, se redeschid î𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞 î𝐧 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐕𝐨𝐥𝐮𝐧𝐭𝐚𝐫 𝐏𝐑𝐎𝐄𝐃𝐔𝐒 𝟐.𝟎, 𝐜𝐞𝐥 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦 𝐝𝐞 𝐯𝐨𝐥𝐮𝐧𝐭𝐚𝐫𝐢𝐚𝐭 𝐝𝐢𝐧 ț𝐚𝐫ă! Dedicat promovării educației și dezvoltării comunității, programul Voluntar PROEDUS 2.0. reprezintă o oportunitate unică pentru elevii claselor IX – XII ce doresc să aducă o schimbare pozitivă în comunitate, reprezentând un program plin de surprize, evenimente și activități pentru dezvoltarea abilităților și pasiunilor acestora.

Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de înscriere online de pe https://hubproedus.ro/voluntariat-2.0-elevi.html

În perioada 14-16 martie 2024, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București (UNSTPB) vă invită să participați la EnergyFEST Ediția a II-a. EnergyFEST este cel mai mare eveniment dedicat viitorului industriei energetice din România, unde cei mai importanți jucători de pe piața energiei (companii, autorități de reglementare, instituții publice, cercetători și reprezentanți ai mediului academic) aduc o serie de activități și concursuri cu premii dedicate în special elevilor și studenților. Detalii și program pe energyfest.upb.ro.

Alte detalii administrative

            În ceea ce privește situația stării de alertă epidemică, privind gripa, vă atașăm recomandările instrucțiunii din Monitorul Oficial 1861/2 feb 2024, rămânem vigilenți față de regulile de sănătate și igienă atât de necesare. La nivelul unității s-au luat toate măsurile de igienizare a spațiilor și facem apel la implicarea și resposabilitatea Dvs., în sensul de a efectua primul triaj, acasă, așa cum ați mai procedat. Vă mulțumim pentru înțelegere și suport!

Revenim cu o rugăminte importantă de a respecta prevederile stabilite în regulamentul intern referitoare la accesul părinților în unitatea școlară. Cu scopul de a menține o atmosferă propice desfășurării procesului educațional și pentru a evita orice perturbare, accesul părinților în unitate este permis doar în urma unei programări prealabile. În situația în care un părinte dorește să-și însoțească copilul la plecarea, după terminarea orelor de curs, vă rugăm să anunțați portarul și să așteptați la poarta liceului până la sosirea copilului. Vă mulțumim și apreciem înțelegerea și cooperarea dumneavoastră!

Vă anunțăm că structura pentru noul an școlar 2024-2025 a fost aprobată. Vacanțele și alte detalii importante sunt incluse în documentul pe care vi-l trimitem în anexă. Vă recomandăm  să-l utilizați în planificarea viitoarelor activități și concedii.

Spre informare vă anexăm procedura de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – bacalaureat 2024 care reglemetează desfășurarea probei de evaluare pentru elevii de clasa a XII a.

Elevii cu vârsta între 16 și 18 ani sunt invitați să participe la preselecția pentru câteva roluri de liceeni al filmului „Nu e locul tău aici”  finanțat de Centrul Național al Cinematografiei. Anunțul preselecției îl găsiți atașat. Procesul de selecție va avea loc în vacanța de vară, iar Compania Fantascope Film, fondată de regizorul Florin Șerban, este implicată. Filmul a câștigat finanțare de la Centrul National al Cinematografiei din cadrul Ministerului Culturii în urma concursului de proiecte cinematografice. Detalii –  Cătălin Dordea, director de casting, +40723885020

Suntem în căutare de sponsori – donații pentru proiectul Transformă 20% într-un proiect pentru educație STEM https://liceulmincu.ro/implica-te/

Știți deja că ne dedicăm și susținem educația pentru știință și pentru sănătate a tinerelor generații! Dacă ești angajat, sau ai venituri din chirii, activități independente, drepturi de autor etc. poți redirecționa până la 3.5% din impozitul pe venit cu ajutorul formularului 230. Completează formularul de pe site și trimite-l scanat pe adresa contact@liceulmincu.ro  și îl depunem noi pentru tine!

DE LUNI, 29 IANUARIE, AU FOST EMISE FACTURILE PENTRU RATA 6 CARE TREBUIE ACHITATĂ PÂNĂ LA DATA DE 10 FEBRUARIE 2024. Dacă între timp ați achitat, vă rugăm, să ignorați acest paragraf. Plata taxelor curente și a taxelor restante (după caz) până la data de 10 ale lunii, în următorul cont RO30 UGBI 0000 0720 2840 1 RON, deschis la Garanti Bank. Dacă ați achitat deja sumele aferente, vă mulțumim și vă rugăm respectuos să ignorați acest punct al Agendei noastre.

Săptămână ,,altfel,, și vacanță plăcută începând din 19 februarie până pe 26 februarie!

Fiecare zi să vă aducă mai multe motive de a iubi și a fi iubiți! Cu dragoste și recunoștință, să fiți iubiți!

Echipa managerială a Liceului Teoretic Dr. Mioara Mincu

 

2573_EPIDEMIOLOGICA AN SCOLAR 2024 -2025 PROGRAM ACTIVITATI SAPTAMANA ALTFEL-1 Procedura_proba_C_bac2024_redacted