Stimați părinți,

Bine ne-am regăsit! Ne bucurăm de întoarcerea după pauza de o săptămână de vacanță și ne vom folosi resursele înmagazinate – odihna, entuziasm, energie, relaxare  – pentru a ne continua călătoria!

Proiecte  săptămâna 6  – 10 noiembrie

Proiectul „Atelierele Biodiversității” organizat de Asociația INFORMART a continuat cu ultimul atelier – prezentări interactive „Poveștile Biodiversității”.

https://liceulmincu.ro/2023/11/10/implicarea-liceului-in-proiectul-atelierele-biodiversitatii/

Puteți citi mai multe despre activitățile din proiectul „Atelierele Biodiversității” – https://liceulmincu.ro/2023/10/02/elevii-liceului-teoretic-dr-mioara-mincu-participanti-la-atelierele-biodiversitatii-in-parcul-natural-vacaresti/

https://liceulmincu.ro/2023/10/13/explorarea-biodiversitatii-in-parcul-circului-o-aventura-educationala-in-mijlocul-naturii/

Sub îndrumarea atentă și coordonarea doamnei profesor de nursing Cristina Costache și cu implicarea Florinei Nănescu, am oferit săptămâna aceasta cursuri GRATUITE de prim ajutor în Școlile Gimnaziale. Aceste cursuri au fost posibile și datorită eforturilor susținute ale elevilor voluntari din clasele a X-a și a IX-a: Alesia Oprea, Rareș Ștef, Theodor-Andrei Apreutesei, Lucian Andrei Bota Achim, Iana Uzun, Nicole Bârsan și Bana Omar. Suntem profund recunoscători și le mulțumim voluntarilor noștri pentru implicarea lor. Proiectul ,,Învață să salvezi! Viața cuiva poate depinde de tine!” reprezintă o oportunitate neprețuită de a învăța elevii de la clasele I-VIII cum să gestioneze situații de urgență și să ofere prim ajutor eficient.

https://liceulmincu.ro/2023/11/08/elevii-de-la-scoala-gimnaziala-nr-56-si-au-dobandit-superputerea-primul-ajutor/

https://www.facebook.com/liceulmincubucuresti/posts/pfbid037D6aoTuYC3ysp7U1gykkzqANBeYX8QHZ1wMU8heT2n4N3yikFqaMUyVHHahn9VFTl

https://liceulmincu.ro/2023/11/10/elevii-de-la-scoala-gimnaziala-nr-135-invata-despre-primul-ajutor/

 

Premierea elevilor prin acordarea unui bilet la o piesă de teatru din repertoriul Teatrului Excelsior pentru decorarea și personalizarea unui dovleac reprezintă o modalitate minunată de a promova cultura și de a crea amintiri de calitate într-un ritm frenetic al vieții noastre, o șansă de a aduce familii mai aproape într-o lume în care timpul pare să treacă prea repede.

https://liceulmincu.ro/2023/11/06/bilete-la-teatrul-excelsior-pentru-autorii-dovlecilor-castigatori-la-festivalul-toamnei/

Felicitările noastre elevilor și profesorilor care s-au implicat în concursurile de informatică!

Ne pregătim pentru viitor: Implicarea noastră în concursurile de informatică  – Liceul Teoretic Dr. Mioara Mincu (liceulmincu.ro)

Felicitări și elevei noastre Cristina Milutinovici, clasa a X-a, pentru premiile obținute la concursul internațional de dans irlandez Bucharest Feis. Puteți citi mai multe despre acest concurs chiar aici:

https://liceulmincu.ro/2023/11/10/pasi-fermi-spre-excelenta-dansul-irlandez-straluceste-la-liceul-nostru-prin-cristina-milutinovici/

Liceul nostru a fost prezent la Summitul Rethink România aflat la a doua ediție, un eveniment ce a reunit peste 400 de persoane din business, educație, societate civilă și mediul politic. Puteți citi despre cum putem regândi România anului 2050 și impactul pe care revoluția inteligenței artificiale îl are asupra educației, economiei și societății:

Ziua I. https://liceulmincu.ro/2023/11/03/regandim-romania-anului-2050-la-summitul-rethink/

Ziua II. https://liceulmincu.ro/2023/11/05/regandim-romania-anului-2050-la-summitul-rethink-2/

Deși este încă o zi neoficială, ziua de 8 Noiembrie este evidențiată ca Ziua Internațională STEM. Pentru noi, fiecare zi este dedicată STEM și celebrăm știința prin misiunea noastră. Explorăm lumea energiei electrice la Science Squad (STEAM în lb engleză) și la Clubul STEM pentru liceeni.

https://liceulmincu.ro/2023/11/06/explorand-lumea-energiei-electrice-la-science-squad/

La Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” și Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” suntem o echipă dedicată, cu o orientare fermă către sprijinirea dezvoltării individuale a fiecărui membru al echipei noastre și promovarea învățării continue pe tot parcursul vieții.

https://liceulmincu.ro/2023/10/30/scoala-de-afaceri-asebuss-executive-mba-program-si-dezvoltarea-continua-a-echipei-noastre-manageriale/

Într-un peisaj educațional în continuă evoluție, școala noastră rămâne ancorată constant la cele mai importante evenimente din domeniu. Am avut privilegiul de a participa la lansarea cărții „Testarea standardizată în educație” scrisă de Dragoș Iliescu, la Librăriile Humanitas. Această lucrare reprezintă un punct de cotitură în abordarea evaluării în domeniul educației și este prima din limba română care explorează în profunzime acest subiect.

https://liceulmincu.ro/2023/11/07/lansare-de-carte-testarea-standardizata-in-educatie-scrisa-de-dragos-iliescu/

Proiecte  săptămâna 13  – 17 noiembrie

Cu toții ne dorim să asigurăm un viitor sănătos și strălucit copiilor noștri. Dar cât de bine suntem informați despre amenințarea diabetului? Faptele sunt clare: un adult din 10 adulți din întreaga lume are diabet, iar peste 90% dintre aceștia suferă de diabet de tip 2. Chiar mai alarmant, aproape jumătate din cazuri nu sunt încă diagnosticate.

În acest context, Zilele Mondiale ale Diabetului 2021-2023 pun accentul pe „Accesul la îngrijirea diabetului.” Este cea mai amplă campanie de conștientizare a diabetului din lume, și avem un slogan clar pentru 2023: „Cunoaște-ți riscul, Cunoaște-ți răspunsul!” Scopul nostru este să îi ajutăm pe elevi să fie informați despre riscurile legate de diabet și măsurile de prevenire, formând astfel generiații pro-prevenție. Invitatul nostru special de luni, 13 noiembrie, este Medic diabetolog dr. Adrian Ghiță. Moderator eveniment prof. Cristina Costache.

Cunoașterea și participarea la procesul legislativ sunt pietre de temelie ale unei societăți democratice și responsabile. În cadrul proiectului Senat Junior, dezvoltat de Senatul României elevii noștri vor avea ocazia să învețe cum iau naștere legile în România, ce rol are Parlamentul în societatea noastră, și în special, care este contribuția Senatului.

Cu dedicare pentru dialogul deschis și educația, președinta Comisiei pentru Învățământ din Senatul României, prof. Monica Anisie, va fi prezentă în cadrul acestui eveniment iar elevii noștri vor avea ocazia de a adresa întrebări legate de procesul legislativ și importanța acestuia în formarea societății noastre. O ocazie deosebită prin care vocea copiilor noștri poate fi auzită la nivelul Parlamentului.

Dacă dorești să fii voluntar la Conferința SuperTeach Bucuresti, 18 noiembrie pentru unul din rolurile disponibile: ?Welcome package & set-up creator,?Asistent recepție participanți,?Responsabil tehnic,?Asistent coordonator conținut,?Responsabil zona de servire, ?Coordonator voluntari atunci completează formularul

http://tiny.cc/STvoluntar Sau dacă ai nevoie de informații suplimentare scrie un mail pe adresa –  contact@superteach.ro.

Cum ar putea Uniunea Europeană să devină un loc de trai și mai bun? Inițiativa cetățenească europeană le permite cetățenilor UE să vină cu idei concrete pentru legislația UE. Concursul ImagineEU le oferă adolescenților posibilitatea de a lansa idei care ar putea deveni într-o bună zi subiectul unei inițiative cetățenești europene! Înscriere pentru concurs accesând următorul link

https://citizens-initiative.europa.eu/schools/video-competition_ro?pk_source=meta&pk_medium=social&pk_campaign=eci-competition-2023&pk_keyword=Romania

Dacă doriți să vă înscrieți la un adevărat festival, al implicării și faptelor bune în natură și pentru natură, sunteți așteptați să vă înscrieți la  #PlantFest, ce continuă povestea campaniei „România plantează pentru mâine”, inițiată de OMV Petrom, un eveniment  de voluntariat de plantare, pe 18 noiembrie 2023! Pentru mai multe detalii o puteți contacta pe Ramona Coleașă – 0767787487

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdOgphzWeWsgLt520glFfZAlpu1Qptu9PF1QThLqSbrgb_bIw/viewform .  

Alte detalii administrative

 

Clubul de robotica începe pe 10 noiembrie și se va desfășura vinerea, între orele 14.00-15.30. Reamintim costul de 120 lei/ședință și plata minim 2 module școlare.

Când un copil se implică în experiența bucuriei dansului, acesta învață să-și exprime sentimentele și gândurile într-un mod care contribuie în mod semnificativ la sănătatea lor, atât fizică, cât și mentală. Această formă de exprimare oferă o eliberare sănătoasă, atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional, care contribuie la dezvoltarea lor emoțională. Ne propunem să le oferim copiilor posibilitatea de a-și canaliza emoțiile și energia într-un mediu sigur, prietenos și creativ, care va contribui la consolidarea încrederii în sine. Suntem încântați să vă prezentăm oferta școlii de dans – „SOFT STEP” – la 110 de lei pe ședință, o dată pe săptămână. Dacă sunteți interesați vă rugăm să dați un replay acestui mail.

În perioada 14 – 24 noiembrie se vor desfășura ședințele cu părinții din MODUL II și vă reamintim să consultați graficul/calendarul atașat. Ședința cu părinții de la clasa a XII a la care sunt invitați și profesorii disciplinelor la care susțin examenul de Bacalaureat va fi pe 19 decembrie 2023. Pentru elevii de clasa a XII-a, reamintim că simulările pentru examenul de Bacalaureat sunt programate în perioada 11-15 decembrie și vă informăm că modele de subiecte sunt acum disponibile pentru consultare la acest link:

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/modele-de-subiecte-pentru-bacalaureat-2024-si-evaluarea-nationala-2024-publicate-de-ministerul-educatiei-2564031

SUBIECTE EXAMENE NAŢIONALE 2023 (edu.ro)

Aceste materiale reprezintă resurse valoroase pentru o pregătire eficientă, oferind posibilitatea de a se familiariza cu tipurile de întrebări și de a exersa cunoștințele.

Odată cu începerea Modului II, programul nostru școlar s-a modificat pentru perioada de iarnă, orele noastre de curs au o durată de 45 de minute, urmate de o pauză de 10 minute. Această modificare a programului nu afectează timpul de lucru dedicat pregătirii școlare, astfel, orele de pregătire de după program rămân neschimbate, permițându-ne să ne concentrăm în continuare asupra studiului și dezvoltării noastre academice.

Preocupați de facilitarea acomodării elevilor și observarea comportamentului pentru a-i susține adecvat în tranziția lor la liceu și antrenarea acelor abilități care să le sporească confortul și încrederea în sine, echipa de consilieri a trimis părinților de cls a IX a Raportul de consiliere, un sumar al observațiilor, ce vizează aspecte privind gestionarea emoțiilor, comunicării, relaționării, socializării și participării la activitățile școlare. Starea de bine a elevilor este un element important în performanța școlară și în  dezvoltarea personală și urmează să primească, prin mail, și părinții elevilor de la celelalte clase.

Invitație testimoniale

Suntem recunoscători pentru sprijinul vostru necondiționat și implicarea în viața școlii noastre și ne-ar bucura foarte mult să  împărtășim din experiențele voastre cu comunitatea școlară. Am dori să vă invităm să creați testimoniale scrise sau video (pentru cei care doresc) pentru a împărtăși ce înseamnă liceul nostru pentru voi și pentru copiii voștri. Aceste testimoniale vor ajuta la evidențierea valorii școlii și vor oferi un ghid prețios pentru viitorii părinți care doresc să afle mai multe lucruri despre noi.  Puteți acorda testimonialul scris prin intermediul acestui formular –> https://forms.office.com/e/wwtv5nV9aV

Dacă doriți să adăugați ceva în plus sau să împărtășiți o poveste specială legată de liceul nostru, vă încurajăm să o faceți și să ne transmiteți pe whatsApp la nr de telefon – 0767787487 De altfel, dacă doriți veți avea posibilitatea/ libertatea de a răspunde la oricare dintre întrebări în direct cu dna Ramona Coleașă, director comunicare, atunci cînd veniți la ședința cu parinții pe clasa.

IMPORTANT! Avem rugămintea să nu adăugați în grupurile voastre persoane noi/străine care pretind a fi elevi noi transferați. Aceste informații vor veni din partea diriginților/conducerii.

Așa cum v-am obișnuit vă transmitem agenda săptămânală, un mecanism de comunicare clară, sistematică și consecventă al evenimentelor și aspectelor esențiale înregistrate în liceul nostru. Vă reamintim că aceasta poate fi accesată pe site-ul liceului la rubrică NEWSLETTER cu parola mincu2024. Veți găsi acolo arhiva cu toate informațiile trimise până acum.

Vă reamintim că termenul limită de achitare Rata 4 este 10.11.2023! Dacă între timp ați achitat, vă rugăm, să ignorați acest paragraf. Plata taxelor curente și a taxelor restante (după caz) până la data de 10 ale lunii, în următorul cont RO30 UGBI 0000 0720 2840 1 RON, deschis la Garanti Bank. Dacă ați achitat deja sumele aferente, vă mulțumim și vă rugăm respectuos să ignorați acest punct al Agendei noastre.

 

Soarele blând al toamnei încă ne învăluie și ne invită în călătorii noi în zile frumoase și bogate de week-end!

 

Echipa managerială a Liceului Teoretic Dr Mioara Mincu

grafic sedinte cu parintii 2023 ORE DE CONSILIERE CU PĂRINȚII 2023 CALENDAR SIMULARE EXAMEN DE BACALAUREAT_2024

meniu 13-17 Noiembrie