Stimați părinți,

Inima noastră este ghidată de dorința profundă de a menține legătura cu sufletele prețioase pe care le-am adus pe lume. În acest univers al educației, teama de a pierde iubirea copiilor noștri se împletește adânc cu convingerea că impunerea limitelor și a regulilor este o formă autentică de grijă și protecție. Vă invităm să descoperiți în cartea Metoda Good Inside – Bunătatea interioară a copilului tău de BECKY KENNEDY
(https://carturesti.ro/carte/metoda-good-inside-2176405860) cum putem pune limitele cu blândețe, fără să compromitem iubirea, construind un cadru sigur în care copiii noștri pot înfiora inimile noastre cu bucuria și încrederea lor.

Proiecte săptămâna 27 – 31 mai 2024

Hackathonul de idei din cadrul proiectului „Creativitate și Inovație” – proiect Ascendis – a generat o competiție de cultură generală cu un impact atât asupra elevilor de clasele a IX a a X a și a XI a, cât și a profesorilor.

Mulțumim părinților claselor a IX-a pentru prezența din cadrul ședinței cu părinții și așa cum s-a discutat vă vom trimite prin elevi documentele.
În această săptămână, elevii claselor a XII-a vor susține ultimile simulările (la limba și literatura română).
Pentru a asigura o pregătire mai eficientă pentru examenul de bacalaureat, invităm elevii clasei a XII a să acceseze și link-ul https://notebune.ro/, unde găsesc materiale utile pentru pregătirea examenelor de bacalaureat.
În contextul Zilei Internaționale a Copilului, am răspuns invitației Ministerul Afacerilor Interne de a participa la Ziua Porților Deschise.

Săptămâna 27-31 mai a fost dedicată Săptămâna Sănătății Emoționale, conform InIm Institute.

Elevii clasei a V-a, sub îndrumarea colegului nostru Alexandru Preda, au avut ocazia să exploreze fascinanta lume a printării 3D.

Săptămâna aceasta la Science Squad, elevii clasei a V-a au explorat diverse tipuri de materiale din care sunt fabricate armele, de la biologice și chimice până la radiatoare și artilerie. A fost fascinant pentru ei să descopere cum tipurile de arme pe care le cunosc se pot încadra în diferite categorii și cum fizica și chimia stau la baza tuturor acestora.

Liceul nostru organizează o sesiune de admitere în clasa a V-a cu predare a unei limbi moderne de circulație internațională în regim intensiv. Procesul începe de săptămâna viitoare. Iată care este calendarul de admitere:

Expoziția Universul lui Salvador Dalí – Noua Perioadă de la ARCUB – Hanul Gabroveni – se poate vizita pe 1 iunie 2024 gratis pentru elevi.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, vă invităm la evenimentul „Lumea Copilăriei” plin de ateliere și activități interactive create cu grijă pentru a aduce bucurie copiilor de toate vârstele! Susținem Școala Sanitară Postliceală Carol Davila și te invităm la Atelierul Educației pentru Sănătate, cu măsurători gratuite de glicemie și tensiune arterială. Alege un stil de viață sănătos și echilibrat! și înscrie-te aici
https://edukiwischool.ro/eveniment-lumea-copilariei-1-iunie-gokid

Proiecte săptămâna 3 – 7 iunie 2024

Vă invităm să ne fiți alături într-o zi cu totul specială, când primii noștri boboci din 2020 își iau zborul! Pe 4 iunie, ora 10.00, să celebrăm împreună finalul de an pentru clasa a XII-a, o zi plină de emoții și amintiri prețioase. Vă așteptăm cu drag să le fim aproape în această nouă etapă importantă a vieții lor.

Începând cu anul 2024, ziua de 5 iunie, Ziua Învățătorului, va fi liberă pentru toți elevii și profesorii. Declarată oficial liberă prin contractul de muncă nu va fi necesară recuperarea acesteia. Noi ne dorim sa continuăm tradiția și ne-ar plăcea să ne revedem la o cafea cu aromă de carte la Cărturești
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSetfYsecfyt4b3ClNbz9EPfNWtZGmnew4X0TR0yEieG9PF1XA/viewform

Liceul Teoretic ,,Dr Mioara Mincu,, în colaborare cu Școala Postliceală Sanitară “Carol Davila”, organizează în data de 11 iunie 2024, Ediția a II-a, a evenimentului “PREMIILE PENTRU ȘTIINȚĂ ELISA LEONIDA ZAMFIRESCU” prin care evidențiază educația STEM (Science,Technology, Engineering, Math) la nivelul municipiului Bucureşti şi la nivel național.

Set de 10 fișe de lucru gratuite în limba GERMANĂ & FRANCEZĂ pentru a fi utilizate atât la clasă împreună cu profesorul, cât și pentru studiul individual al elevilor pe perioada vacanței de vară. Acestea pot fi descărcate până pe 3 Iunie 2024, accesând link-ul următor:
Germană: https://we.tl/t-iUF1wRWn5G

Franceză: https://we.tl/t-TmuqkRNEwi

Alte detalii administrative

Pe măsură ce ne apropiem de finalul anului școlar, vă rugăm să contactați profesorii diriginți pentru a discuta situația școlară a elevilor, dacă nu ați reușit să participați la ședințele anterioare.

Liceul nostru a devenit centru ECDL! Ca partener acreditat, ne angajăm să oferim elevilor noștri oportunitatea de a se pregăti și de a susține examenele ECDL în cadrul propriului nostru liceu. De asemenea, elevii din alte licee sunt bineveniți să se înscrie la cursurile de pregătire ECDL, deoarece pe durata acreditării, orice tip de candidat ECDL poate fi testat in centrul liceului nostru.

Reînscrierea în anul școlar 2024 – 2025

Vă așteptăm la secretariat în intervalul orar 8.30 -15.00 pentru depunerea cererilor de reînscriere. Persoana de contact, Raluca Ielcean.
De asemenea, vrem să aducem mulțumiri părinților care ne recomandă altor părinți și să exprimăm recunoștința noastră. Ca semn de apreciere, oferim o reducere de 5% din taxa școlară pentru anul următor, pentru fiecare nouă înscriere în liceul nostru provenită din acele recomandări.

Campania de admitere – organizăm admitere la clasa a V a

Și Am lansat campania de Admitere 2024-2025. Toate informațiile despre procedura de înscriere, despre oferta noastră educațională și program, despre taxe și activități extracurriculare găsiți pe pagina noastră de ADMITERE:

Unde ieșim în Weekendul 1 iunie, de Ziua Copilului?

Așa cum vântul aduce armonie naturii, limitările blânde sunt balsamul ce calmează sufletele noastre. Vă dorim un weekend plin de blândețe și bunătate alături de cei dragi!

Echipa managerială a Liceului Teoretic Dr. Mioara Mincu